Регионът

Шестима служители от “Биовет“ АД вече са наставници в Професионалната гимназия по химия и химични технологии

  13.05.2021 18:27             
Шестима служители от “Биовет“ АД вече са наставници в Професионалната гимназия по химия и химични технологии

ПАЗАРДЖИК. Днес шестима служители на „Биовет“ АД придобиха своите сертификати за наставници, след обучение в Професионалната гимназия по химия и химични технологии в Пазарджик. Галя Николова, Мария Гагова, Иванка Келчева, Антони Петров, Георги Тодовичин и Николай Гигов получиха документа си за педагогическа квалификация от директора на училището – Тодор Джамбов. Всеки от тях има право да обучава до пет ученика, поясни зам.-директорът Нели Стамболиева.

Обучението е част от проект за развитие на дуалното обучение в образователната система на страната. Дуалното обучение в професионалната гимназия обхваща двугодишен период от време, като учениците от 11 клас имат два дни практически занятия в „Биовет“ АД, а зрелостниците прекарват три дни от седмицата си в реална работна среда. От две години учебвото заведение има дуална система на обучение в партньорство с „Биовет“ АД.

 „Пожелавам ви новите ученици с удоволствие да работят при вас и вие да бъдете техни успешни наставници. Това, което придобиват като умения в „Биовет“АД нашите ученици е много важно за тяхното бъдеще. Изказвам благодарност на вашето ръководство и ви поздравявам с успешното завършване на вашето обучение“. – каза директорът Тодор Джамбов.

 „Всеки от възпитаниците на училището получава реално заплащане на своя труд по време на практиката си в предприятието, като е важно да отбележим, че транспортът, работното облекло и личните предпазни средства се осигуряват от предприятието. Фирмата се е погрижила и за безплатен обяд на обучаемите. Най- усърдните от тях ще намерят своето работно място незабавно след приключването на Професионалната гимназия по химия и химични технологии в Пазарджик.“ – поясни Георги Щерев от „Биовет“ АД, който координира връзката между училищата и предприятието.

След завършване на средното им образование учениците, които имат желание да продължат във висше учебно заведение по специалности свързани с химическата индустрия, могат да разчитат на стипендия от „Биовет“ АД за целия срок на обучението. За новата учебна година Професионалната гимназия по химия и химически технологии ще приеме пълна паралелка от желаещи да се обучават по специалността „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички