Регионът

Почистиха местността под Кръста и в района на хотел „Бор” в спа столицата

  19.05.2021 08:40             
Почистиха местността под Кръста и в района на хотел „Бор” в спа столицата

ВЕЛИНГРАД. Зачестяват сигналите до община Велинград за нерегламентирано изхвърлени отпадъци, съобщиха от общинската администрация.

„Преди часове бе почистена местността в района под Кръста и около хотел „Бор”. За всички е ясно, че зоната се намира в самия център на нашия град и е изключително безотговорно да се изхвърлят боклуци там, тъй като мястото е изходен пункт за много пешеходни туристически маршрути. Отпадъците бяха събрани ръчно от хората от временната заетост, а след това извозени”, поясниха от Общината.

Това е поредното почистено място от местната власт. За съжаление обаче ситуацията с нерегламентираното изхвърляне на отпадъците буди тревожност. Докато има хора, които в прикритието на тъмната част на денонощието, търсят удобен момент да изхвърлят боклука си, проблемът не може да се реши. Дебненето, камерите, контролните органи, санкциите не би трябвало да са приоритет на едно развито гражданско общество. Самосъзнанието на всеки един тук трябва да е ключът, защото ако сами не спрем да замърсяваме, тоновете боклуци ще се трупат.

Община Велинград отново призовава отпадъците да се изхвърлят само на посочените за това места. Контролните органи ще бъдат безкомпромисни към установените нарушители.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

НАБИРА ОХРАНИТЕЛИ ЗА ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА НА ОБЕКТИ В ГР.ПАЗАРДЖИК ЗА ДНЕВНА И НОЩНА СМЯНА НА ВЪЗРАСТ ДО 65Г. ТЕЛ.0889 300 750

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ, ЦЕНТЪР, 0877 122 337

НАБИРАНЕ НА РАБОТНИЦИ - ЗИДАРИ, КОФРАЖИСТИ И ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СТРОИТЕЛСТВОТО В ГЕРМАНИЯ, ДО 40 ГОДИНИ. 0049 152 145 399 26
Всички