Понеделник, 21 Фев 2022
 

ТК ”Панагюрище” в ТОП 6 на държавния финал по тенис на маса

  27.05.2021 15:24             
ТК ”Панагюрище” в ТОП 6 на държавния финал по тенис на маса

Клубът спечели най-много трофеи на турнира в Пазарджик преди това

ВАРНА. Достойно представяне и сърцата игра на тенисистите на ТК „Панагюрище.  На държавния личен и отборен финал за кадети и кадетки до 15 години. Той се проведе в морската столица от 20 до 23 май. Панагюрският клуб бе в състав: Георги Бойчев, Георги Тодореев, Йордан и Матея Генови и Станислав Метанов.

Самото състезание като цяло бе изключително тежко и се превърна в истински маратон. За по-малко от 4 дни се изиграха около 600 мача.

Нашите тенисисти се представиха  отлично в първата фаза на състезанието. И петимата се класираха първи в групите и намериха място в основната схема.В  1-и кръг всички записаха победи, а във 2-ри кръг продължиха четирима от тях. Тук най-добро място зае Йордан Генов, стигайки до осминафиналите, побеждавайки по пътя си един от фаворитите.

В отборното класиране панагюрци се наредиха на 6-то място от 24 отбора. За съжаление малко не достигна за спечелване на медали, но трябва да се има предвид малката възраст на състезателите.

В съревнованието на двойки Георги Бойчев и Йордан Генов  и Георги Тодореев и Станислав Метанов се наредиха между първите 16 двойки.

Ръководството на клуба оценява достойно представянето на своите състезатели. Още повече, преди дни ТК „Панагюрище” бе клубът с най-много купи и отличия от турнира за наградите на Община Пазарджик.

На 23 май в Пазарджик се проведе междузонов турнир. При изключително добра организация в състезанието взеха участие състезатели от шест области във възрастите: момчета и момичета до 10 и 12 г и юноши и девойки до 15 г.

Представителите на ТК „Панагюрище” завоюваха най-много купи и отличия. При 10-годишните купи и златни медали спечелиха Димитър Димитров и Сияна Ралчева. Между отличилите се е и Илия Зубев със сребърен медал, Ема Накова и Ради Захариева са между първите шестима. А най- малката участничка Габриела Машева  се представи добре, като това бе и първото й състезание. Състезанието бе дебют и за Марин Добрев. При 12-годишните Димитър Димитров и Сияна Ралчева завоюваха бронзови медали, а носител на купата и златен медал стана Матея Генов. Добро впечатление оставиха и Теодор Ненчев и Стефан Цветанков.

При най-големите – до 15 години, състезанието премина най-оспорвано, като заслуга за това имаха състезателите от ТК „Панагюрище”, „Гоце Делчев” и „Масов тенис” – Пловдив След много оспорвани мачове до финала стигнаха Георги Бойчев и Васил Иванов от  Стамболийски. С много технична и нападателна игра победи Георги Бойчев и спечели купата и златния медал.  Бронзов медал спечели Георги Тодореев, а Станислав Метанов игра достойно и се нареди между първите шестима. Състезанието се проведе в представителната зала „Васил Левски“, като освен купи и медали, всички участници получиха много подаръци и почерпка. От клуба благодарят на организаторите Веска Папазова и Стоян Кордов, които  предоставиха отлични условия и организация за провеждане на това състезание.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички