Крими

Полицейският бюлетин на 1 юни 2021 г.

  01.06.2021 11:53             
Полицейският бюлетин на 1 юни 2021 г.

Велинградски полицаи установиха и задържаха двама извършили кражби на катализатори. На 20 май ловки апаши извършили кражби на катализатори от два леки автомобила, паркирани на различни места във Велинград. След получаване на сигнал за случилото се екипи от криминалисти и полицейски инспектори предприели разследване. Не след дълго разследващите установили, че автори на посегателствата са двама велинградчани, съответно на 35 и 44 години. „Дуото” е задържано в ареста за срок от 24 часа, а по случаите са образувани преписки, които са докладвани на прокуратурата.

Велинградски полицаи задържаха автор на палеж на автомобил. На 30 май огън обхванал лек автомобил „БМВ”, собственост на частна фирма. Возилото било паркирано на улица във Велинград. Към мястото били насочени екипи на пожарната и полицията. Пожарът бил потушен, нанесени са щети на предната част на колата, както и на фасадата на къща в близост до горящия автомобил. На местопроизшествието е извършен оглед и работата по случая започнала. Не след дълго разследващите установили, че се касае за умишлен палеж. В хода на разследването, като автор на посегателството е задържан 37-годишен криминално проявен столичанин. Изясняват се причините, довели до извършването на палежа.

Млад мъж ловко отмъкнал пари от възрастен жител на Ракитово е установен и задържан от служители на местния полицейски участък. Преди почти две седмици 86-годишен мъж от родопския град се простил със сумата от 30 лева. Той бил на двора на къщата си, когато млад мъж се заприказвал с него. Докато разговаряли извършителят издърпал внезапно от ръката на жертвата си банкнотите в размер на 30 лева и избягал. При проведеното разследване от служители на местния полицейски участък е  установено, че автор на посегателството е 20-годишен ракитовец. Той е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него се води разследване.

Мъж е задържан заради притежание на наркотици. Снощи при проведена проверка на една от улиците в Пазарджик служители на сектор „Криминална полиция” при полицейското управление града засекли 30-годишен мъж от село Синитово. Последвала проверка, при която у мъжа били открити два плика със суха листна маса от глави и съцветия. Направеният полеви наркотест се оказало , че става дума за марихуана. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан за срок от 24 часа.

Водач на автомобил участвал в пътен инцидент е задържан заради шофиране в нетрезво състояние. Вчера сутринта в РУ-Пещера бил получен сигнал за катастрофа на пътя между селата Фотиново и Нова Махала. На място пристигнал автопатрул на полицейското управление в Пещера, който установил, че инцидента е между два автомобила „УАЗ”. Водачите и на двете возила били тествани с дрегер, като при 41-годишнния мъж от село Нова Махала уредът отчел 2.62 промила концентрация на алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него се води бързо  производство.       

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички