Пазарджик

Флашмоб при динозаврите на Острова

  04.06.2021 15:32             
Флашмоб при динозаврите на Острова

ПАЗАРДЖИК. Барбарони, принцеси, замъци, слънца грейнаха на асфалта, изрисувани с тебешир от талантливите ръце на децата от втори клас в началното училище „Отец Паисий“ с ръководители Марияна Вишева и Благовеста Иванова. Второкласниците участваха във флашмоб сред природата в Остров „Свобода“, където библиотеката отвори традиционната си Лятна читалня.

Момичетата и момчетата се потопиха в света на приказките и любимите си герои от книгите, които библиотекарите занесоха в парка за едно нетрадиционно утринно четене. Децата с интерес четоха от книжките, а след това ги пресъздадоха творчески в рисунки на асфалта. Сред участниците във флашмоба бяха и родители, учители, библиотекари-всички те, съпричастни и с любов към четенето.

Инициативата е  в рамките на Националната седмица на детската книга и изкуствата за деца, която тази година се провежда от 1 до 7 юни. Тя е и част от дейностите по проект „Библиотеките като образователна среда“, по който РБ „Н. Фурнаджиев“ и НУ „Отец Паисий“ работят заедно.

Последната изненада, която библиотекарите бяха приготвили за децата, беше връчването на читателските им карти с пожеланието да бъдат чести гости в библиотеката.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички