Пазарджик

Ученици от НУ „Отец Паисий” се запознаха с книги на пазарджишки автори в библиотеката

  07.06.2021 16:47             
Ученици от НУ „Отец Паисий” се запознаха с книги на пазарджишки автори в библиотеката

„Да знаеш, да можеш, да откриваш доброто и красивото в книгите!“

С тези светли идеи днес второкласниците от НУ „Отец Паисий“ Пазарджик влязоха в храма на знанието – РБ „Никола Фурнаджиев“ Пазарджик. Там ти очакваха библиотекарите, които отвориха вратичката на чудния свят на книгите, на тези, написани от автори от Пазарджишкия край – Константин Величков, Никола Фурнаджиев, Стоян Дринов, Таня Стоенчева, Цветанка Убинова. Увлекателен разказ за живота и творчеството на тези автори направи госпожа Надежда Механджийска.

Представени им бяха техните книги, които са част от фонда на отдел „Краезнание“. Всяко дете си избра стихотворение от местен автор и получи задача да нарисува картина по него. Малките творци прочетоха пред останалите деца стихчето и представиха виждането си за писменото слово, но претворено с боички. На белите листове грейнаха цветя, пеперуди, морски и планински пейзажи. Учениците от 2-рите класове с ръководители Гергана Комсийска, Благовеста Иванова и Марияна Ешкенази се справиха блестящо с поставеното предизвикателство.

Децата бяха запознати с дейността на отдел „Читални“ и разгледаха богато илюстровани книги и енциклопедии от фонда.

Днес се състоя и втори урок с лектор Лъчезар Риков – директор на РБ „Н. Фурнаджиев“. Темата „Информационните носители и книгите в живота на хората“ беше представена пред 2-ри клас с ръководители Марияна Вишева и Гинка Атанасова. Децата с интерес гледаха представената презентация и се запознаха с експонатите в зала „Перото“.

Проведените мероприятия са част от инициативите по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички