Крими

Полицейският бюлетин на 9 юни 2021 г.

  09.06.2021 14:07             
Полицейският бюлетин на 9 юни 2021 г.

Тийнейджър и неговата майка са извършили кражби от вендинг автомати. Двамата са установени в резултат на разследване проведено от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. От края на април до края на май на различни улици в Пазарджик били разбити вендинг машини за кафе и топли напитки. Автоматите са собственост на различни фирми, като престъпленията са извършени по идентичен начин - чрез взломяване на пластмасова преграда и кражба на събраните монети от оборота. Общата сума открадната от апашите е в рамките на около 300 лева, а стойността на щетите нанесени върху корпусите на устройствата се изяснява. И на трите местопроизшествия са извършени огледи от дежурни групи на РУ-Пазарджик, образувани са досъдебни производства. С разследването на случаите се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Станало ясно, че основният извършител е 19-годишен тийнейджър от пазарджишкото село Юнаците. В два от случаите той е действал в съучастие с 36-годишната си майка, жителка на същото село. Тийнейджърът е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

 

Двама мъже са задържани заради притежание на наркотици в областта. На улица във Велинград екип на местното полицейско управление засякъл 26-годишен велинградчанин. Последвала проверка, при която се установило, че мъжът носи в себе си метален гриндер със суха листна маса и полиетоленов плик с бяло прахообразно вещество. След направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за марихуана и амфетамин. Криминалисти от РУ-Пещера проверили на улица в родопския град 27-годишен пещерец. У него била открита саморъчно свита цигара със синтетичен канабиноид. Двамата са задържани, а по случаите се водят бързи производства.

 

Шофьор използващ неистинска шофьорска книжка е задържан в ареста на РУ-Пещера. Вчера следобед на кръстовище в града автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолсваген“. 33-годишният шофьор представил пред униформените свидетелство за управление на МПС издадено от Великобритания. След извършените щателни проверки в информационните масиви на пътна полиция се установило, че документът е неистински. Той е иззет, а притежателят му задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.      

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик          


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички