Други Избори 2021

Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания

  11.06.2021 14:31             
Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания

Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания с официално представяне на листата с кандидати за народни представители. На събитието присъстваха членове и симпатизанти, дошли специално да уважат повода.

Водачът на листата Екатерина Захариева се обърна към присъстващите симпатизанти с увереност, че ГЕРБ отново да бъде първа политическа сила. Тя маркира определени моменти от предизборната програма. По думите й ще бъдат създадени условия за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса.

“Гарантираме, че в рамките на година можем да въведем изцяло електронно обслужване. Ще поемем за една година половината средна заплата на сънародниците, ни които се върнат в страната в места, където средната заплата е по-ниска от тази в страната. Ще организираме тематични трудови борси, в които български работодатели ще могат да предложат работа на сънародниците ни в чужбина”, каза Захариева.

По отношение на област Пазарджик Екатерина Захариева пое ангажимент да работи за подобряване на ВиК инфраструктурата.

“Осигуряване на добро водоснабдяване и канализация в малките населени места, където това е проблем. Ще работя за решаването му”, коментира Екатерина Захариева.

В областта на здравеопазването тя каза, че ще бъдат осигурени мобилни екипи от най-добри специалисти, които ще посещават малките населени места и хората там могат да получат достъп до висококвалифицирана медицинска помощ. Тя пожела успех на кандидатите за депутати от област Пазарджик и успех на коалиция ГЕРБ-СДС на предстоящите парламентарни избори. Откриването на кампанията продължи с представянето на всички участници в листата. Те имаха възможност да кажат защо са избрали да бъдат част от нея и какви са приоритетите, по които ще работят.

Областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, който е и втори в листата каза, че като представител на предприемачите в Пазарджик, ще работи за нормалното развитие на бизнеса не само в региона, но и в страната. “В Пазарджик е необходимо да има индустриална зона, където да намерят реализация младите хора. Ще има възможност за развитие на добри професионалисти, за нови работни места в различни сектори на икономиката”, каза също Шопов. Той също пожела успех на предстоящите

избори на ГЕРБ и кандидатите за депутати от региона.

Всички кандидати за народни представители от 13 Пазарджишки МИР публично

своята изразиха своята мотивация да бъдат част от обществено-политическия живот на страната. Те се обединиха около идеята да работят още по-активно за това областта и страната ни да продължат да се развиват и за напред. По традиция бе отслужен молебен и водосвет в църквата „Света Богородица“ в Пазарджик.

 

ВИЗИТКИ

 

Припомняме че Екатерина Захариева е родом от Пазарджик, завършила е Езиковата гимназия в гр. Пазарджик и е дипломиран юрист от Пловдивския университет.  През 2012 г. е назначена за главен секретар на президента Росен Плевнелиев. От 2013 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройство в състава на служебното правителство на Марин Райков. С президентски указ на 29 май 2013 г. президентът Росен Плевнелиев назначава Екатерина Захариева за началник на кабинета на Държавния глава. От 6 август до 7 ноември 2014 г. е отново е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране в състава на служебното

правителство на Георги Близнашки. На 12 декември 2015 г. става министър на правосъдието във второто правителство на премиера Борисов. От 4 април 2017 г. е назначена за заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи в третия кабинет на Бойко Борисов. Екипът й в МВнР организира първото успешно Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, като върна високо в дневния ред на Съюза темата с европейската интеграция на Западните

Балкани след 15-годишна пауза. Екатерина Захариева защитаваше националните ни интереси в ключови моменти, като например обсъждането на преговорната рамка за Република Северна Македания и зловредните действия на чужди служби и дипломати в националната ни сигурност.

 

Втори в листата и този път е областният координатор на ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов – предприемач, възродил футболен клуб „Хебър“ 1918 през 2015г., носител на приза „Предприемач на годината“ за 2014г. на Сдружението на частните предприемачи и работодатели.

 

Трети е избраният за депутат в 45-тото Народно събрание Димитър Гечев, който бе народен представител и в 43-то и 44-то Народно събрание и зам.председател на комисията по земеделието и храните в 44-то Народно събрание.

Четвърти – Стефан Мирев – юрист, бивш областен управител на област Пазарджик, и избран за депутат в 45-то Народно събрание.

Пети е д-р Лозана Василева – Доктор по аграрна икономика от УНСС. Заместник министъра на Земеделието, храните и горите в предишното правителство.

Шести - инж. Валери Вълков – Завършил Академия на МВР с квалификация "Инженер по Противопожарна техника и безопасност", както и Университета по архитектура, строителство и геодезия с квалификация "Инженер промишлено и гражданско строителство-конструктор. Ръководител на множество международни проекти свързани с изграждането на тръбопроводи за пренос на нефт и природен газ.

 

Седми – д-р Илиян Траянов - Висше образование с магистърска степен от Медицински Университет Пловдив. Защитена дисертация в областта на Акушерство и гинекология, за присъждане на научна и образователна степен доктор. Началник на отделение по Акушерство и гинекология в МБАЛ Пазарджик

Осми – Йордан Кожухаров – магистър по Право и юрист от Варненския свободен университет. Бивш заместник областен управител на област Пазарджик.

 

Девети – Малина Консулова-Златева - магистър по Право и юрист. Адвокат с повече от 20 години професионален опит. Областен и общински председател на СДС Пазарджик. Общински съветник в Общински съвет – Пазарджик трети мандат. В сегашния и заместник председател на Общински съвет.

 

Десети – инж. Росица Рускова – Завършва Лесотехнически университет със специалност, дървообработване и производство на мебели. Завършила е и педагогика в „Тракийски университет“, гр.Стара Загора със специалност ,,Информатика и информационни технологии". От 2006 година е директор на Професионална гимназия в гр.Велинград. Общински ръководител на ГЕРБ Ракитово.

 

Единадесети – Димитър Балабанов – завършва Технически университет в София. Повече от 10 години работи в сферата на енергетиката. Общински ръководител на ГЕРБ Батак.

Дванадесети – Галя Кунчева – Ръководител на МГЕРБ Стрелча. В момента завършва Право в Югозападния университет в Благоевград. Участвала е в международно студентско обучение по програма „ЕРАЗЪМ“ в Испания. Интересува се от международни отношения и международно публично право.

Тринадесети – Стоил Малинов - Завършва Право в УНСС. Придобива образователна квалификационна степен Юрист. В момента е докторант по гражданско и семейно право. Работи като адвокатски сътрудник и футболен съдия.

Четиринадесети – Веселин Минев - Професионален футболист, играл за ПФК „Левски“ София, ПФК „Ботев“ Пловдив, Националния отбор на България. На международно ниво - за турския „Анталияспор“. Участвал е в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Към момента Веселин Минев е треньор във ФК „Хебър“ 1918.

Петнадесети – д-р Мария Шопова - завършила е Медицина, ВМИ в гр.Пловдив. Има придобита  специалност по Детски болести в Медицински Университет гр.София. Била е Директор на ДМСГ гр.Ветрен./ Дом за медико социални грижи за деца/. От 2005г до момента работя като педиатър към МБАЛ Хигия.

Шестнадесети – Петър Спасов - завършил Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ гр. Пловдив със специалност Бизнес и информационни технологии. След завършване на бакалавърска степен продължава с магистърска програма - Софтуерни технологии със специализация системи с изкуствен интелект.

 

Седемнадесети – Лидия Панайотова - магистър по икономика от УНСС София и бакалавър по педагогика от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, областен координатор на ЖГЕРБ, бивш общински съветник в Общински съвет – Пазарджик от листата на ГЕРБ, както и Консултант към парламентарната група на ПП ГЕРБ при Комисията по труда и социалната политика към 43-то Народно събрание.

Осемнадесети – Данаил Трифонов - Завършил е Професионална гимназия по строителство и архитектура – гр.Пазарджик. Работил е за редица частни фирми, занимаващи се с търговия на строителни материали. В момента е предприемач в сферата на интериора и вътрешния дизайн. Данаил Трифонов е награждаван и успешен състезател по риболов, където има отличия и призови места на национални и международни състезания.

Платена публикация


Свързани