Регионът

„Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела“ в община Панагюрище

  19.06.2021 06:14             
„Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела“ в община Панагюрище

Карнавал, парад на домашните любимци и плажно лято са само част от предвидените занимания

За десета година в община Панагюрище са планирани разнообразни занимания за свободното време на малчуганите и подрастващите чрез Общинската програма за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела“.

- Основната цел на програмата е да привлича институции и да насърчава партньорства в полза на детето. Съобразена е с опита, който натрупахме, както и с интересите и

възрастта на участниците – от 6 до 18 години,

поясняват от общинската администрация в историческия град.

Приятни и желани са заниманията в „Лятното училище“. Забавно четене, музика, танци и рисунки, весел карнавал, кино, творчески ателиета с различни арт занимания, занимателни игри, парад на домашните любимци, млад риболовец, плажно лято, разходки и излети сред природата, спортни занимания и тренировки по джудо, самбо, футбол и тенис на маса са само част от дейностите в програмата.

Организатори са Общината и Центърът за подкрепа за личностно развитие, а

съорганизатори

са Историческият музей; общинската библиотека „Стоян Дринов“; народното читалище „Никола Й. Вапцаров – 1927“ в Бъта; народното читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1912“ в Оборище; народното читалище „Искра – 1872“ в Попинци; народното читалище „Пробуда – 1872“ в Баня; народното читалище „Никола Й. Вапцаров – 1927“ в Бъта; народното читалище „Ванчо Пашов – 1884“ в Поибрене; Центърът за обществена подкрепа „Зора“; Центърът за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Закрила“; Дневният център за деца и/или младежи с увреждания „Дъга“; основното училище „Двайсти април“; средното училище „Нешо Бончев“; основното училище „Свещеник Недельо Иванов“ в Поибрене; спортният клуб по тенис на маса; обединеният спортен клуб „Панагюрище“; спортният клуб „Бойни спортове“ и футболният клуб „Оборище“.

За включване в различните инициативи и дейности, както и

за допълнителна информация,

може да се свържете с организатора на съответното събитие, чийто контакти са предоставени в програмата, публикувана на сайта на Община Панагюрище.

Оттам разкриват още, че:

- Като резултат се очаква да бъдат развити индивидуалните качества и умения на децата и учениците чрез участие в групи по интереси – любознателност, творческа смелост и фантазия, нестандартно мислене, умение за вземане на решения. Чрез общуването между малки и големи в групите по интереси, участниците непосредствено споделят нравствени ценности и развиват емпатия, създават нови приятелства, възможности за творческа реализация и изява, опознават и изследват родния край.

Всички форми за взаимодействие ще се провеждат при спазване на противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички