Избори 2021

БСП: Боли, когато на светло излязат схемите със „златните“ цени за строеж на километър път

  07.07.2021 11:08             
БСП: Боли, когато на светло излязат схемите със „златните“ цени за строеж на километър път

„Въпросът е не дали трябва да бъде изграден западен обходен път на град Пазарджик – категорично трябва да бъде изграден.

Въпросът е колко ще струва изграждането на тези 6 километра обходен път и какво ще бъде качеството им?“ 

Това се казва в публична позиция на кандидатите за народни представители на „БСП за България“ и общинските съветници от БСП в Общински съвет Пазарджик след като вчера стана ясно, че на 22 юни е прекратена обществената поръчка за проектирането и изграждането на Западния околовръстен път на Пазарджик на стойност 67 350 000 лв. Решението е на председателя на УС на АПИ инж. Апостол Минчев, а мотивите са неподходящи оферти или такива, които не отговарят на условията.

В нея се казва още:

„Прекратяването на обществената поръчка не е прекратяване на проекта, а пресичане на обичайния модел на „узаконяване“ на завишени цени за изпълнение на инфраструктурни проекти.

Важно е хората от Пазарджик да подкрепят държавата си сега, защото тя най-сетне се върна на мястото си и се намеси в схемите със „златните“ цени за изграждане на километър път. Държавата не е виновна, нито действа срещу хората, както се опитва да внуши кметът на община Пазарджик.

И тук е мястото на още един въпрос: Защо местната власт в Пазарджик в лицето на кмета не настоява за информация и прозрачност по слабостите на обществената поръчка, а директно застава в защита на заложените в нея параметри, рамо до рамо с бившия премиер и бившите управляващи от ГЕРБ?

Една част от отговора е ясен – боли, когато на светло излизат механизмите за отклоняване на публични пари. Другата част от отговора вече няма значение - проектът с цена от близо 11,5 милиона лева цена на километър – няма да се случи.

Общинските съветници на БСП в община Пазарджик и бъдещите представители на БСП в Народното събрание се ангажират в рамките на правомощията си, да помогнат за бързото изясняване на проблема и за стартиране на нова процедура по реализирането на проекта на реални цени.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички