Четвъртък, 24 Фев 2022
 
Други

Петя Цанкова: Нужно е правителство вместо спирала от избори

  16.07.2021 06:05             
Петя Цанкова: Нужно е правителство вместо спирала от избори

В областта повишихме резултата си за разлика от ГЕРБ и ДПС, но ниската избирателна активност е ясен сигнал

- За първи път на тези избори, благодарение на машинното гласуване и добрата работа на служебното правителство, може да се каже, че порочни явления като купения и корпоративния вот бяха значително ограничени – заяви в коментар след изборите Петя Цанкова – областен председател на БСП и новоизбран депутат от 46-то Народно събрание. - Благодарна съм, че въпреки обстоятелствата на трудна политическа ситуация, БСП съумя да запази своята последователност, идентичност и стабилност в посланията си към хората. В област Пазарджик в процентно отношение повишихме резултата си с 1% спрямо предходните избори за разлика от ГЕРБ и ДПС, които изгубиха между 3 и 5% доверие. Факт е и, че подкрепата от 17,36% за БСП в нашия район е доста по-висока от тази на национално ниво, което в известна степен е удовлетвореност за екипа ни, който в предизборната кампания работеше от сърце.

Ниската избирателна активност на българските граждани обаче е ясен сигнал към политиците и партиите в страната, който трябва да бъде взет под сериозно внимание и да предизвика необходимите действия и отговорност. Хората очакват сигурност, спокойствие и перспектива и в тази връзка е желателно този път да бъде съставено правителство вместо да се изправим пред опасността от спирала от избори. Необходимо е бързо излизане от всички кризи – здравна, социална и икономическа. А това може да стане само с разумен и продуктивен диалог, а не с избори през три месеца. Едва ли ниската избирателна активност се дължи на машинното гласуване - всички партии имат поддръжници, които са се затруднили с него, в това число и БСП, но това не е съществен фактор за по-слабия вот в цялата страна.

Благодаря на всички жители на областта, които изразиха правото си на глас и на тези, които подкрепиха листата на Коалиция „БСП за България”, която беше съставена от почтени и доказали професионализма си хора.

Лично за себе си мога да кажа, че изборът ми за народен представител е огромна отговорност, която аз осъзнавам. Уверявам ви, че ще работя от душа и със сърце, както за развитие на областта ни, така и за политики, насочени към всеки един човек – допълни Петя Цанкова.

(Зн)

Бел. ред.: „Знаме” покани водачи на листи и областните лидери на партиите, влизащи в новия парламент, но те или отказаха коментар, или се аргументираха, че нямат разрешение от партийните централи.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички