Понеделник, 27 Сеп 2021
 
Крими

Полицаят, убил дете на зебра, замесен и в стар скандал

  20.07.2021 22:29             
Полицаят, убил дете на зебра, замесен и в стар скандал

Служителят на ОД МВР-Пазарджик Владимир Панайотов, който бе обвинен днес за причиняване на смърт по непредпазливост на 8-годишната Мони от Братаница, е замесен и в друг скандал. През юли 2018-а младеж и девойка се оплакаха от бопаджията, че е превишил правата си и ги е подложил на полицейско насилие. Тогава в социалните мрежи, а по-късно и пред TrafficNews.bg 22-годишният Димитър Донев разказа, че извели на разходка домашния си любимец – 5-месечен питбул. На улицата ги пресрещнал мъж, който агресивно се разкрещял на двойката, че кучето е без намордник и че нямат право на тези своеволия. След което извадил пистолет и го насочил в главата на питбула.

„Искаш ли да му пусна един куршум на тоя помяр, а?”, питал непознати. Момичето се изплашило, отстъпило назад, дърпайки кучето, а младият мъж застанал пред нея, за да я защити. В това време въоръженият насочил пистолета към него и го попитал: „Дървиш ли се нещо, келешче?”.

„С нищо не сме провокирали мъжа. Да, кучето беше без намордник и каишка, но не го е нападнало, нито лаяло. Приятелката ми много се изплаши и каза, че ще повика полиция. В този момент мъжът ми каза „Аз съм полицай”, разказва Димитър.

В същото време от съседна улица пристигнал още един мъж, който също заявил, че и той е полицай и са колеги.

„Започна да ме бута, с главата си ме блъсна по носа. Заяви, че Пловдив ще ми се види тесен. Каза ми: „Ей лай**, ти знаеш ли кои сме”, допълва пловдивчанинът.

Докато траят обидите и разпрата, приятелката на Димитър сигнализира за случващото се на спешен телефон 112. За 3 минути полицаи от Шесто районно се отзовали на мястото.

„Още с пристигането, двамата цивилни смекчиха тона. Полицаите им поискаха документи, за да установят кои са. Оказа се, че двамата са служители на МВР в Пазарджик. Полицаят, който насочи пистолет към мен, се казва Владимир Панайотов на 40 години”, казва Димитър.

След дълъг разговор между младите пловдивчани и органите на реда, Димитър поискал имената на господата, за да заведе жалба срещу тях за насилие.

„Тогава цивилният, който пристигна впоследствие, се приближи към мен и на ухо ми каза: „Посмей да заведеш жалба и тогава ще те бия и е**а на почивки, хубаво да знаеш”. Заплахите не ме плашат. Няма да оставя нещата така. Утре пускам жалба срещу тях в прокуратурата и Шесто районно”, категоричен е Димитър.

Той е бил санкциониран за това, че питомникът му е бил без повод и намордник.

Тогава колегите от TrafficNews писаха, че цивилните полицаи са служители на БОП - Пазарджик и са участвали в акцията в заложна къща Фокс, която се провела часове по-рано под тепетата. По сигнала му в ОД МВР-Пловдив започнала проверка.

(Зн)


Свързани