Крими

Полицаят, убил дете на зебра, замесен и в стар скандал

  20.07.2021 22:29             
Полицаят, убил дете на зебра, замесен и в стар скандал

Служителят на ОД МВР-Пазарджик Владимир Панайотов, който бе обвинен днес за причиняване на смърт по непредпазливост на 8-годишната Мони от Братаница, е замесен и в друг скандал. През юли 2018-а младеж и девойка се оплакаха от бопаджията, че е превишил правата си и ги е подложил на полицейско насилие. Тогава в социалните мрежи, а по-късно и пред TrafficNews.bg 22-годишният Димитър Донев разказа, че извели на разходка домашния си любимец – 5-месечен питбул. На улицата ги пресрещнал мъж, който агресивно се разкрещял на двойката, че кучето е без намордник и че нямат право на тези своеволия. След което извадил пистолет и го насочил в главата на питбула.

„Искаш ли да му пусна един куршум на тоя помяр, а?”, питал непознати. Момичето се изплашило, отстъпило назад, дърпайки кучето, а младият мъж застанал пред нея, за да я защити. В това време въоръженият насочил пистолета към него и го попитал: „Дървиш ли се нещо, келешче?”.

„С нищо не сме провокирали мъжа. Да, кучето беше без намордник и каишка, но не го е нападнало, нито лаяло. Приятелката ми много се изплаши и каза, че ще повика полиция. В този момент мъжът ми каза „Аз съм полицай”, разказва Димитър.

В същото време от съседна улица пристигнал още един мъж, който също заявил, че и той е полицай и са колеги.

„Започна да ме бута, с главата си ме блъсна по носа. Заяви, че Пловдив ще ми се види тесен. Каза ми: „Ей лай**, ти знаеш ли кои сме”, допълва пловдивчанинът.

Докато траят обидите и разпрата, приятелката на Димитър сигнализира за случващото се на спешен телефон 112. За 3 минути полицаи от Шесто районно се отзовали на мястото.

„Още с пристигането, двамата цивилни смекчиха тона. Полицаите им поискаха документи, за да установят кои са. Оказа се, че двамата са служители на МВР в Пазарджик. Полицаят, който насочи пистолет към мен, се казва Владимир Панайотов на 40 години”, казва Димитър.

След дълъг разговор между младите пловдивчани и органите на реда, Димитър поискал имената на господата, за да заведе жалба срещу тях за насилие.

„Тогава цивилният, който пристигна впоследствие, се приближи към мен и на ухо ми каза: „Посмей да заведеш жалба и тогава ще те бия и е**а на почивки, хубаво да знаеш”. Заплахите не ме плашат. Няма да оставя нещата така. Утре пускам жалба срещу тях в прокуратурата и Шесто районно”, категоричен е Димитър.

Той е бил санкциониран за това, че питомникът му е бил без повод и намордник.

Тогава колегите от TrafficNews писаха, че цивилните полицаи са служители на БОП - Пазарджик и са участвали в акцията в заложна къща Фокс, която се провела часове по-рано под тепетата. По сигнала му в ОД МВР-Пловдив започнала проверка.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички