Понеделник, 27 Сеп 2021
 
Крими Регионът

Първо в “Знаме“: Хулиган безчинства в заведение цяла нощ, парадира с баща-полицай

  01.08.2021 13:24             
Първо в “Знаме“: Хулиган безчинства в заведение цяла нощ, парадира с баща-полицай

ВЕЛИНГРАД. Нагла проява на вандализъм се разигра в нощта на петък срещу събота, а един от гамените е парадирал със своя баща-полицай, който дори опитал да го покрие, алармираха наши източници. Името и длъжността на бащата няма да бъдат огласени от редакцията до приключване на проверката по случая.

В събота след полунощ, около 00.30 часа, трима младежи влизат в клуб „Дъ Плейс“, за да празнуват рожден ден. Според очевидци, младите посетители създават риск за останалите клиенти като размахват стол в заведението. Помолени са да напуснат и са изведени навън. След около час обаче те се връщат и след уговорка с управителя, че няма да създават проблеми, са допуснати отново вътре. Малко по-късно, в около 04.30-05.00 часа, се скарват с друга компания в заведението, чупят маса и са изведени отново. Пред дискотеката афектираните младежи чупят витринно стъкло, нападат охранител на дискотеката, пробват  да го порежат с парче стъкло и го удрят в лицето.

Охранителят е с комоцио.

След сигнал на 112 минути по-късно на място дошъл автопатрул и охранителите са отведени за обяснения в Районното управление във Велинград за обяснения заедно с част от компанията, нарушила обществения ред, според присъстващи. След като пишат обяснения, охранителите се връщат в дискотеката. Сутринта, около 07.00 часа изгонената компания се връща отново пред дискотеката и един от тях, държейки паве, искат да влязат и да се саморазправят с охранителите. Отново е извикан патрул на РУ- Велинград, като агресивната компания е отведена  в управлението.  Един от привиканите за обяснения младежи - Георги С., който от самото начало е бил част от празнуващата рожден ден компания, е син на действащ полицейски служител. Синът се държал арогантно и е отправил обиди и заплахи към присъстващите, че лошо им се пише, твърдят свидетели на инцидента. Бащата е присъствал по времето на даването на обяснения от сина му.

Полицейският служител от близо 20 години е в системата на МВР и е работил на различни длъжности - в група „Охрана на обществения ред“, в звено „Миграция“ при ОД МВР-Пазарджик, в група „Криминална полиция“, включително и на ръководни длъжности в системата. В момента е служител на "Вътрешна сигурност".

Според младежите, те са били провокирани без никакъв повод от други посетители и от охранителите.

В РУ-Велинград има проверка по случая, а по неофициална информация, бащата на момчето е опитвал да получи информация от свои колеги, за да разбере какъв е резултатът от проверката за инцидента и какви точно записи има на камерите от заведението.

По случая няма задържан.

Все още за инцидента не е уведомена компетентна районна прокуратура.

Очаквайте продължение по темата.

(Зн)


Свързани