Понеделник, 08 Nov 2021
 
Крими Регионът

Четири деца са причинили пожара в “Алабак“, задържаха техни близки

  07.08.2021 10:53             
Четири деца са причинили пожара в “Алабак“, задържаха техни близки

Четири деца са причинили големия пожар край Велинград по непредпазливост. Те са установени от служители на Районното управление в курорта. Разследването е под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Както писахме, на 5 август в землището на Велинград избухна  пожар, който обхвана немалка територия от горския фонд на Държавно горско стопанство "Алабак". Успоредно с предприетите действия по ограничаване разрастването на пожара и неговото пълно погасяване служители от Районното управление в курортния град започнали разследване за евентуалните причини довели до възникване на инцидента. За случая било образувано досъдебно производство под надзора на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, териториално отделение-Велинград. При проведените оперативни дейности полицейските служители установили, че пожарът е започнал от непредпазлива игра с кибрит в зоната на велинградския квартал „Анезица“. Извършителите са едно момче и три момичета на възраст между 9 и 14 години, всичките жители на квартала. Установени са и свидетели на случилото се, на които са снети обяснения.

За срок от 24 часа в ареста на РУ-Велинград са задържани две жени на 40 и 49 години за това, че са оставили без надзор и достатъчна грижа подрастващите. Те са майка и баба на две от децата. С тийнейджърите работят инспектор „Детска педагогическа стая“ и криминалисти. Щетите от разразилия се пожар са в процес на изясняване. Процесуалните действия по случая продължават под наблюдението на прокуратурата.   


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички