Крими

Задържан е млад мъж, превозващ незаконни мигранти

  03.09.2021 11:46             
Задържан е млад мъж, превозващ незаконни мигранти

АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ”. Продължават засилените проверки по всички главни пътища в областта за превозване на нелегални мигранти. Вчера около 11.00 часа екипи на сектор ”Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик и автопатрул на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив спрели два автомобила в различни участъци от магистралата.

В единия от случаите униформените установили, че 28-годишен столичанин превозвал с „Фолксваген” по посока към София четирима чужденци. При последвалата обстойна проверка се оказало, че и четиримата са сирийски граждани без документи за самоличност, пребиваващи незаконно на територията на страната ни. С тях са работили служители на група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик и по-късно са транспортирани в дом за временно настаняване на чужденци.

Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик , а колата е иззета. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

В рамките на тази седмица това е втория случай на установен български гражданин, извършващ нелегален превоз на мигранти към вътрешността на страната.

Проверките продължават, а в тях са включени екипи на криминална, пътна и охранителна полиция, подпомагани от служители на жандармерията в Пловдив.   

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички