Понеделник, 25 Oct 2021
 
Спорт

Злато и общо пет медала от Сърбия за джудистите на “Кодокан“ и Спортното училище

  06.09.2021 13:24             
Злато и общо пет медала от Сърбия за джудистите на “Кодокан“ и Спортното училище

АЛЕКСИНАЦ. Петима състезатели и пет медала от Международния турнир в Сърбия! Джудистите на СК „Кодокан“, които са ученици в Спортното училище, защитиха успешно името на пазарджишката школа по джудо и постигнаха поредния успех на 4 септември. На татамито в сръбския град участие взеха 250 състезатели от България, Сърбия, Босна и Македония.

И петимата състезатели на „Кодокан“ и Спортното училище  показаха отлична подготовка и успяха да победят силни съперници в своите възрастови групи. В категория до 50 кг при 18-годишните Георги Дамянов безапелационно победи съперниците си и се класира първи. Второ място и сребърни медали завоюваха Мария Малинова в кат. до 52 кг. при 18 -годишните и в същата възрастова група в кат. до 60 кг. среброто спечели Стилян Гушков. Андрей Ганчев в кат. 55 кг при 18-годишните и Денислав Медаров в кат. 46 кг. при 13-годишните станаха трети и се окичиха с бронзовите медали.

Сега състезателите на СК „Кодокан“ започват усилена подготовка за много важните отборни шампионати по джудо, които започват в началото на октомври. Като начало им предстоят усилени тренировки в базовия лагер във Велинград, съобщи треньорът на клуба Величко Серев на разбора след престижното състезание.

(Зн)


Свързани