Пазарджик Спорт

Йоло Николов и Милица Мирчева спечелиха Пазарджик Run Lacrima в уникално шоу

  08.09.2021 21:19             
Йоло Николов и Милица Мирчева спечелиха Пазарджик Run Lacrima в уникално шоу

ПАЗАРДЖИК. Общо 193 атлети участваха в Четвъртото издание на Пазарджик Run Lacrima. Традиционният крос се проведе днес (8-ми септември) от 18:00 часа в парк „Остров-Свобода“ при огромен интерес и от страна на участници, и от страна на зрителите. Йоло Николов и Милица Мирчева спечелиха пробега, както сториха това и през 2019-а на второто му издание в областния град.

Класиране

Мъже - след пробяганите 5,3 км стана най-добрият ни бегач за миналата година Йоло Николов от „Орхание”-Ботевград (2:58 мин./км и общо време 15:59 мин.), следван от Стоян Владков от „Дряново” (2:58 мин./км и 16:01 мин.) и миналогодишният победител в Пазарджик Митко Ценов от СКЛА „Митко Ценов” (2:59 мин./км, 16:06 мин.).

Жени - първа финиша пресече най-добрата ни бегачка за 2020-а година Милица Мирчева от „Атлет”-Мездра с време  3:13 мин./км и общо време 17:17 мин. Втора и трета са Маринела Нинева от „Локомотив”-Дряново (3:34 мин./км, 19:1 мин.) и Таня Стоянова от „Атлет” – Мездра (3:41 мин./км, 19:50 мин.).

Юноши - тук най-бърз бе Мартин Балабанов от „Атлет”-Мездра (17:12 мин.), с 2 секунди след него е съотборникът му Николай Калфмант, а с 15 - Кристиян Иванов от „Берое”-Стара Загора.

Девойки – в тази група победител е Наталия Кременска от варненския ”Черно море” (19:53), а след нея са Памела Ени Жулистан (20:08) и Симона Гочева  от Берое (22:28).

Щафета -  победител е „Атлет”-Мездра (22:06) в състав Йоло Николов,  Георги Гергов, Милица Мирчева и Маринлела Нинева. На второ място е Running Team (22:57) в състав Митко Ценов, Стоян Владков, Петя Ковачева, Диана Роглева, а трети е „Черноморец” (23:49) в състав Биосирин Сюлейман, Йордан Петров, Наталия Кременска и Валентин Бълканов.

Масово бе участието и на пазарджишки бегачи, които показаха отлични резултати начело с групата на атлетите с увреждания от сдружение „Егида”.Но то бе и качествено. В отделното:класиране за местни атлети най-бърз бе Емил Грозданов ("Шампион") с време от 17:48 мин, следван от Любомир Германов ("Олимпиец") с 19:29 мин и Стоян Ганчев с 19:57 мин. При дамите от Пазарджик победителка стана Мария Лазарова ("Шампион") с 23:26 мин, втора завърши Кристина Денина ("Олимпиец) с 25:05 мин, а трета – Ивелина Стефанова ("Хебър") с 26:11 мин. 

Кметът Тодор Попов, който бе с фланелка с номер 1 на гърдите и също участва в състезанието, преди това приветства участниците и наду тромбата на старта след кратко закъснение. Участваха и бронзовите медалисти от олимпийски игри - директорът на Спортното училище Георги Георгиев и председателят на сдружение "Пазарджик спортува" Ренета Камберова. Фактът, че преди 20 дни Георгиев е получил контузия на коляното не го спря да застане на старта. 

Освен професионалните състезатели и десетките участници, на Пазарджик Run Lacrima един от звездните гости и участник бе Мисис България 2018 година Роксана Кирилова. Тя е председател на Фондация “С любов към Теб”, която се занимава активно с благотворителна дейност и подпомага различни каузи. Първата й кампания е насочена към достъпния спорт за всички, посредством изложби, представящи места от различни градове в България, които са достъпни за абсолютно всички желаещи да спортуват. Може да видите красивите снимки на Роксана, заснети от фотографа Милен Торбев, и в красивия ни град Пазарджик.

Призьорите на първо, второ и трето място получиха парични награди в категориите – мъже, жени, юноши и девойки. Отделни парични награди имаше за призьорите от Община Пазарджик, което бе още една новост на Пазарджик Run Lacrima тази година. Друга промяна бе, че щафетата вече бе съставена от четирима състезатели (двама мъже и две жени). Жест към жителите на Община Пазарджик бе безплатното им участие в състезанието.

В кроса участваха много шампиони - част от най-добрите състезатели на България.

Голяма част от заявилите участие бяха деца, за които и този път бе организирана “Детска лека атлетика” в специално обособена зона. Всяко дете, което участва в събитието, получи специална грамота, а кметът Попов дълго връчва официалните документи плюс тениски и шапки, и се снима с всеки от един от шейсетината малчугани.

Официален спонсор на събитието е Lacrima, а то се организира със съдействието на Община Пазарджик, “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува”, Българска федерация лека атлетика, Рън България, Съвет за младежка политика Пазарджик, Био магазин Слънчоглед.

Какво казаха победители и призьори, както и Мисис България 2018 – в петъчния брой на вестник „Знаме”.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички