Пазарджик

Президентът Румен Радев откри учебната година в ОУ „Христо Смирненски“

  15.09.2021 11:06             
Президентът Румен Радев откри учебната година в ОУ „Христо Смирненски“

Българското училище не е просто храм на знанието, това е свято място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности. Именно от българското училище, от българския учител зависи нашите деца да бъдат заредени с адекватни знания, със стремеж към новото и към непрекъснато самоусъвършенстване.

Това каза президентът Румен Радев по време на посещението си в ОУ „Христо Смирненски“ в първия учебен ден. Той приветства учениците и учителите за празника и участва в тържественото откриване на новата учебна година. След това се срещна с ръководството и педагогическия екип на училището.

Държавният глава посочи, че неслучайно е отговорил на поканата да гостува в училището, тъй като то е най-старото в Пазарджик, открито още през 1823 г. от епископ Дионисий. Той бе посрещнат в двора на училището от неговия директор Галина Барова.

На тържествената церемония в двора на училището присъстваха областният управител Иван Васев, зам.-областният управител Стоян Парпулов, ВрИД началника на РУО Пазарджик Дора Дулчева, директорът на дирекция „Образование и култура“ в община Пазарджик Гергана Табакова.

Днес училищният звънец ще огласи цяла България и нашите деца отново ще прекрачат прага на училището, за да поемат по светлия път на познанието. Поколения жадни за просвета българи предават този завет на своите деца, каза президентът пред учениците и учителите в ОУ „Христо Смирненски“. Той отбеляза, че най-вълнуващ е денят за първокласниците и техните родители.

„Много се радвам, че имаме такива учители и с общи усилия водим нелеката борба нашите деца да бъдат в клас“, подчерта държавният глава. По думите му само така образованието може да постигне своята голяма цел – не само да дава знание, а и да възпитава и да изгражда личности.

Без вашите усилия българската духовност и нашето бъдеще са просто немислими, обърна се Румен Радев към учителите и добави, че подкрепата на родителите към децата също е важна за успеха на образованието. „Нека новата учебна година ви донесе много знания и много нови приятели“, каза още държавният глава пред учениците в ОУ „Христо Смирненски“ в Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички