Пазарджик

Паметник на покровителите на Пазарджик ще се извисява до река Марица

  16.09.2021 15:05             
Паметник на покровителите на Пазарджик ще се извисява до река Марица

ПАЗАРДЖИК. Инициативен комитет за издигане паметник на покровителите на града Св. Св. Константин и Елена бе учреден днес. Надеждите са монументът да е готов до Празника на Пазарджик догодина. Ще е с внушителни размери - 15-20 метра заедно с постамента, и ще се идига на влизане от бившите казарми, преди моста на Марица. През тъмната част от денонощието ще бъде художествено осветен.

- Искаме да е на място, видно от много страни - обясни кметът Тодор Попов. - Освен това, ще е близо до друг символ на града - река Марица. - Важно е да покажем, че сме хора, които уважават вярата и традициите. А и този паметник ще остане за поколенията, които идват след нас.

За създаването му скоро ще бъде обявен конкурс. Решаващи за избора ще са цената и визията на самия монумент.

- Нужната сума няма да е малка - уточни кметът. - Щом регистрираме инициативния комитет, ще открием дарителска сметка и ще започнем да събираме средствата.

А инициативният комитет бе излъчен от творци, представители на културни институции и бизнес организации. Негов председател е председателят на Общинския съвет адвокат Хари Хараламбиев, членовете му са петима - журналистът Любо Илков, директорката на ОУ "Христо Смирненски" Галина Барова, художникът Васил Петрол, писателката Елена Деянова и Инна Церовска от Лайънс клуб.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички