Крими

Полицейският бюлетин на 17.09.2021 г.

  17.09.2021 12:45             
Полицейският бюлетин на 17.09.2021 г.

Двама са задържани за притежаване на наркотици. Служители на група „Криминална полиция“ при управлението в Септември извършили проверка на 27-годишен жител на пазарджишкото село Братаница. Полицаите открили у него 10 полиетиленови пликчета, които съдържали суха зелена листна маса. След направения полеви наркотест се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид. Техни колеги от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик засекли 42-годишен мъж от Пазарджик. Последвало претърсване в жилището му, където органите на реда открили топче съдържащо две бучки от бяло прахообразно вещество. Направената проба с полеви тест реагирала положително на амфетамин. И по двата случая откритата дрога е иззета, а притежателите и задържани в ареста. Спрямо тях се водят бързи производства под надзора на прокуратурата.

Ракитовец, извършил кражба от автомобил, е установен от служители на участъка в родопския град. Вчера сутринта бил получен сигнал от 43-годишен ползвател на лек автомобил „БМВ“. Возилото било паркирано на улица в Ракитово, а от него липсвали двете странични огледала и капачката на резервоара. Екип на местния полицейски участък предприел разследване. Не след дълго полицаите установили, че автор на кражбата е 56-годишен жител на същия град. Откраднатите авточасти били открити у него. По случая се води досъдебно производство.

На територията на цялата област продължават засилените проверки за притежание и нелегална търговия с акцизни стоки без бандерол и незаконно добита дървесина.  По време на инспекциите служители от участъка в пазарджишкия квартал „Изток“ спрели лек автомобил „Пежо“, управляван от 19-годишен жител на квартала. В багажника униформените открили три полиетиленови чувала пълни със сух нарязан тютюн. Общото количество на откритата стока е 58.6 килограма. В къща в Белово полицаи от РУ-Септември открили в жилището на 65-годишна беловка 20 литра алкохол без бандерол. Вчера екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик проверили бивш физкултурен салон в сграда на училище в областния град. Вътре екипите открили дестилираща инсталация, а в съседна сграда  и 230 литра с алкохол без бандерол. Малко по-късно последвало и претърсване в къща обитавана от 65-годишен мъж, където икономическите полицаи установили наличието на още 120 литра с ракия. По време на проверки на две жилища в Панагюрище и едно септемврийското село Семчиново били открити дърва за огрев от различни видове без контролна горска марка и редовни писмени позволителни. Общото количество на дървесината е около 11 кубически метра. Вчера следобед в землището на велинградското село Алендарова била извършена съвместна проверка от служители на РУ-Велинград, РДГ-Пазарджик и ДГС-Алабак. В два отдела проверяващите се натъкнали на отсечени общо 21 дървета от бял бор с различна големина и диаметър. Те не били маркирани с контролна горска марка. На мястото е извършен оглед и предприето разследване. В хода на неговото провеждане полицейските служители установили, че незаконната сеч е извършена от 41-годишен жител на съседното село Долна Дъбева. По случая се води досъдебно производство. Изяснява се размера на щетите нанесени на горския фонд от незаконната дейност.            

  

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик           

                                       


Свързани