Други

Кристин тръгна на училище, иска да проходи!

  18.09.2021 06:19             
Кристин тръгна на училище, иска да проходи!

Нова операция предстои ни малкия боец в семейство Бончеви

Поредното изпитание за 9-годишната Кристин е нова операция, а през него тя ще премине с помощта на всички нас. Писали сме за дъщерята на спортното семейство Бончеви – родителите Лазарина и Красимир Бончеви са световни и европейски медалисти с екипа на Модел-яхт клуб „Пазарджик”. Кристин започна учебната година в бургаското ОУ „Любен Каравелов” със слънчевата си усмивка, но никак не й и леко. След 5 години усилена рехабилитация и направени 2 операции, изминалата година  в пандемия си оказа влияние върху здравословното й състояние по много причини – КОВИД-вирус, локдауни и липса на средства. На 19 август бяхме в Истанбул на контролни прегледи при ортопед и очен специалист, както и за вземане на мерки за нови ортези за крачетата й, поясни Лазарина Бончева пред „Знаме”. От Турция обаче дойдоха и лошите новини. Кристин има скъсяване на сухожилията и настъпили контрактури. Лечението е само едно - отпускаща операция и последваща рехабилитация. След операцията тя ще бъде позиционирана в гипс за 2-3 седмици. След това ще бъдат изработени ортезите и имобилайзери за крачетата. Операцията ще бъде извършена от проф. доц.Фуат Билгили в университетската болница Biruni.Последващата рехабилитация ще е в рехабилитационен център “Рибем”, не крие сълзите си Лазарина.

Сумата за операцията е 6500 евро, а за 6-месечната рехабилитация – 12960 евро. Това са суми, непосилни за семейството, затова е нужна подкрепата на всички нас.

„Вярвам, че и този път ще успеем заедно! Кристин го заслужава! Бъдете здрави и се пазете!”, казва Лази. И чака момента, когато Кристин ще сбъдне най-голямата си мечта. Да ходи и да играе с останалите деца.

Ето и дарителската сметка на Кристин:

BG98RZBB91551008386252 Райфайзен банк

Кристин Красимирова Бончева.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички