ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Болните от КОВИД-отделението: Грижат се за нас като на хотел!

  20.09.2021 06:22             
Болните от КОВИД-отделението: Грижат се за нас като на хотел!

Има дефицит на млади медсестри, но всички са всеотдайни спасители и професионалисти!

ПАЗАРДЖИК. С редакцията на „Знаме” се свързаха лекуващи се от КОВИД пациенти в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Пазарджик, за да изразят благодарността, признателността и възхищението си към медицинския персонал, подчертавайки, че се чувстват и спасени, но и обгрижени, все едно са на хотел. И подчертават, че всички тук са спасители – началникът на отделението д-р Пишмишева, д-р Иванов, по-младите лекари-стажанти д-р Коцев и д-р Шопова, медицинските сестри, санитарките… А КОВИД-отделението е пълно с болни пациенти.

Любен (34 г.) от Ракитово: „Горди сме, че има такава държавна болница и такива медицински кадри! Нямаме думи да опишем благодарността си към тези хора – от санитарките до лекарите. Вече съм добре благодарение на всички тях!”.

Александър (50 г.) от Пазарджик: „Бил съм и в частни болници, но никъде нес ъм видял такова отношение! Глезят ни като бебета, а докторите помагат ина сестрите, и на санитарките, когато виждат, че изнемогват! От 30-и август съм болен, а от 9 септември ме приеха в тежко състояние. Нямаше места и в „Спешно отделение” чаках легло на кушетка он 9,30 до 13 часа. Изключително съм благодарен и на екипа на Спешното с д-р Албена Тилева! И на всички в нашето КОВИД-отделение!

Благодарности и суперлативи изказват и Наско (37 г.) от Пазарджик, и бай Георги (64 г.) от Огняново. Бай Георги сега е добре, но седем дни бил на кислородна терапия заради дихателна недостатъчност. Заразил се след ваксинация с две игли.

На всички в тази стая на отделението им направило силно впечатление и друго. Персоналът е всеотдаен и буквално се разкъсва, за да прави чудеса, но младите медици са кът. Специалистите тук са пред пенсия и работят на символични заплати, но не заради парите и изпълняват дълга си, че и отгоре.

„Персоналът е с бели коси.

Няма млади сестри!

Почти всички медицински сестри са с 40-годишен стаж, че и отгоре, а някои от тях идват да помагат от други отделения и само те си знаят от колко време не са мигнали, защото тук е страшно! Само две сестри има по-млади – едната е на 26, а другата – на 40 години, и те също нямат време да подвият крак. Затова е добре, че в Пазарджик се откри Центърът за обучение на медсестри, но се надяваме тези кадри да останат в България! А хората да не подценяват коронавируса! Да се пазят!”, казват хората, борещи се с КОВИД в първо лице. Вчера тяхната бройка в това отделение беше 16, но 25-те легла са запълнени и с инфекциозно болни. Стискаме им палци да са живи и здрави! И пациентите, и хората с бели престилки!

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани