ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Болните от КОВИД-отделението: Грижат се за нас като на хотел!

  20.09.2021 06:22             
Болните от КОВИД-отделението: Грижат се за нас като на хотел!

Има дефицит на млади медсестри, но всички са всеотдайни спасители и професионалисти!

ПАЗАРДЖИК. С редакцията на „Знаме” се свързаха лекуващи се от КОВИД пациенти в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Пазарджик, за да изразят благодарността, признателността и възхищението си към медицинския персонал, подчертавайки, че се чувстват и спасени, но и обгрижени, все едно са на хотел. И подчертават, че всички тук са спасители – началникът на отделението д-р Пишмишева, д-р Иванов, по-младите лекари-стажанти д-р Коцев и д-р Шопова, медицинските сестри, санитарките… А КОВИД-отделението е пълно с болни пациенти.

Любен (34 г.) от Ракитово: „Горди сме, че има такава държавна болница и такива медицински кадри! Нямаме думи да опишем благодарността си към тези хора – от санитарките до лекарите. Вече съм добре благодарение на всички тях!”.

Александър (50 г.) от Пазарджик: „Бил съм и в частни болници, но никъде нес ъм видял такова отношение! Глезят ни като бебета, а докторите помагат ина сестрите, и на санитарките, когато виждат, че изнемогват! От 30-и август съм болен, а от 9 септември ме приеха в тежко състояние. Нямаше места и в „Спешно отделение” чаках легло на кушетка он 9,30 до 13 часа. Изключително съм благодарен и на екипа на Спешното с д-р Албена Тилева! И на всички в нашето КОВИД-отделение!

Благодарности и суперлативи изказват и Наско (37 г.) от Пазарджик, и бай Георги (64 г.) от Огняново. Бай Георги сега е добре, но седем дни бил на кислородна терапия заради дихателна недостатъчност. Заразил се след ваксинация с две игли.

На всички в тази стая на отделението им направило силно впечатление и друго. Персоналът е всеотдаен и буквално се разкъсва, за да прави чудеса, но младите медици са кът. Специалистите тук са пред пенсия и работят на символични заплати, но не заради парите и изпълняват дълга си, че и отгоре.

„Персоналът е с бели коси.

Няма млади сестри!

Почти всички медицински сестри са с 40-годишен стаж, че и отгоре, а някои от тях идват да помагат от други отделения и само те си знаят от колко време не са мигнали, защото тук е страшно! Само две сестри има по-млади – едната е на 26, а другата – на 40 години, и те също нямат време да подвият крак. Затова е добре, че в Пазарджик се откри Центърът за обучение на медсестри, но се надяваме тези кадри да останат в България! А хората да не подценяват коронавируса! Да се пазят!”, казват хората, борещи се с КОВИД в първо лице. Вчера тяхната бройка в това отделение беше 16, но 25-те легла са запълнени и с инфекциозно болни. Стискаме им палци да са живи и здрави! И пациентите, и хората с бели престилки!

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички