Четвъртък, 16 Дек 2021
 
Пазарджик

Дарение за старчески домове в Пазарджик и Главиница от болничното настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“

  17.09.2021 14:45             
Дарение за старчески домове в Пазарджик и Главиница от болничното настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“

Първа дарителска акция в деня на Вяра, Надежда и Любов - 17-ти септември, осъществи и в Пазарджик болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебни заведения в страната – „Булфарма“ по случай празника.

В Пазарджик дарението бе прието лично от кмета Тодор Попов, който отбеляза, че "този жест е жест на загриженост, обич и отговорност, защото в такива дни възрастните хора, за съжаление, са най-уязвимите срещу това заболяване".

"По този начин ние изразяваме своето отношение към тях и искаме да ги уверим, че те не са забравени. Пазарджик е сред малкото общини, в които има два такива дома, където полагаме грижи за възрастните хора.

Затова аз съм изключително благодарен и искам да използвам още веднъж възможността да благодаря на "Булфарма". Те са едни от първенците в това, когато има нужда от нещо по време на различни кризи, те да се отзовават и да дават пример за това как всяка фирма трябва да има такъв тип политики, които да отговарят на социалните потребности във време на критични ситуации", каза още Тодор Попов.

Настоятелството, носещо името на деня, който честваме днес - „Вяра, Надежда, Любов“ към шестте лечебни заведения - УМБАЛ „Софиямед“ - гр. София, УМБАЛ „Пълмед“ - гр. Пловдив, УМБАЛ „Здраве“ - гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ - гр. Велинград, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ - гр. Пещера, МБАЛ „Бургасмед“ - гр. Бургас, с председател Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит НИКОЛАЙ, направи дарение на домове за стари хора в 9 града на страната, сред които и Пазарджик.

Подкрепата към домовете за стари хора -  потребители и персонал, включва индивидуален пакет за защита срещу COVID-19, съдържащ така необходимите консумативи за предпазване – маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, осигурени от партньорите на инициативата фирма „Булфарма“; еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма Тео експрес, дезинфектанти за ръце с марката Хювесепт на фирма Хювефарма.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички