Регионът

„Малките цветни щитове“ на децата от Панагюрище и Стрелча получиха болницата и библиотеката

  17.09.2021 14:57             
„Малките цветни щитове“ на децата от Панагюрище и Стрелча получиха болницата и библиотеката

В деня на светите Вяра, Надежда и Любов от Арт клуб „Асарел“ подариха емоционална палитра от детски послания, наречени „Малки цветни щитове“, на МБАЛ „Уни Хоспитал“ и Градската библиотека „Стоян Дринов“. Те са написани от ученици между 8 и 14 години от общините Панагюрище и Стрелча.

„Целта е възрастните да се замислят над думите и малките да вдъхнат надежда на големите“, каза Дарина Дечева от Арт клуб „Асарел“. От името на ръководството на здравното заведение посланията получиха прокуристът д-р Ангел Проданов и заместник-управителят на болницата Николай Господинов. Двамата благодариха на Арт клуба и пожелаха още подобни успешни и смислени инициативи. „Малките цветни щитове“ на децата от Панагюрище и Стрелча ще бъдат поставени в различни отделения и клиники в болницата.

Две стъкленици с послания пък ще бъдат поставени в Градската библиотека, а други две ще стигнат до Пенсионерския клуб в Панагюрище и Дневния център.

Директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев обясни, че част от думите на децата ще бъдат използвани за коледната украса в библиотеката през декември, за да ни вдъхват вяра, че чудесата са възможни. Тази инициатива стартира още през миналата година и е поредната идея, която се реализира съвместно на Арт клуб „Асарел“ и градската библиотека.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички