Понеделник, 29 Nov 2021
 
Пазарджик

Запишете се за ”Изкачване на Общината’2021”

  23.09.2021 06:43             
Запишете се за ”Изкачване на Общината’2021”

ПАЗАРДЖИК. Не само любителите на алпинизма, туризма, катеренето и спелеологията могат да вдигнат адреналина си с традиционното изкатерване на 13-етажната сграда на община Пазарджик. Състезанията ще се проведат на 2 и 3 октомври 2021г. (събота и неделя), като и в двата дни стартовият час е 10:00. Половин час преди това се прави проверка за присъствие и се получава стартов номер. Адресът е известен: гр. Пазарджик, бул. „България” № 2, югоизточен ъгъл, източната и южната фасада. Височината на сградата е около 60 м, фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки.

Състезанията са любителски, като това не пречи да участват и професионалисти.

Организаторите от „Планинско спасяване – област Пазарджик” поясняват, че тази година състезанията ще се проведат в няколко индивидуални дисциплини - класическо катерене по релефа на сградата с горна осигуровка, изкачване по фиксирано въже с торба с тежест, както и техничарско катеренеВ отборното пък са предвидени две дисциплини.

Всички желаещи любители, които искат да участват в надпреварите ще могат да пробват различните начини на катерене веднага след приключване на състезателите.

Можете да се запишете за участие, като изпратите еmail със заявление свободен текст на [email protected]Там се попълва декларация, а за участниците, ненавършили 16 години, е необходима декларация от родител или настойник. На сайта ще намерите инструкциите за безопасност и правилата на състезанията. Те се организират в партньорство и с подкрепата на Община Пазарджик, СНЦ „Пазарджик спортува”, „Пещерно спасяване – Cave Rescue Bulgaria”, както и много спонсори. Сред съмишлениците пък са Пещерен клуб и спелео училище-София, Пещерен клуб „Черни връх - Caving club Black peak”, Спелео клуб „Пълдин”, туристическо дружество "Алеко”-Пазарджик, СК „Чудните скали”-Варна и други.

В петък и събота вечерта хижа “Добра вода” ще бъде домакин за всички желаещи. Спането в хижата за участниците в събитието ще бъде по 10 лв. на легло. Желателно е да си направите резервация по-рано. Пред хижата има една голяма поляна, където желаещите могат да си опънат палатки.

Миро СИВКОВ


Свързани