Пазарджик

Запишете се за ”Изкачване на Общината’2021”

  23.09.2021 06:43             
Запишете се за ”Изкачване на Общината’2021”

ПАЗАРДЖИК. Не само любителите на алпинизма, туризма, катеренето и спелеологията могат да вдигнат адреналина си с традиционното изкатерване на 13-етажната сграда на община Пазарджик. Състезанията ще се проведат на 2 и 3 октомври 2021г. (събота и неделя), като и в двата дни стартовият час е 10:00. Половин час преди това се прави проверка за присъствие и се получава стартов номер. Адресът е известен: гр. Пазарджик, бул. „България” № 2, югоизточен ъгъл, източната и южната фасада. Височината на сградата е около 60 м, фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки.

Състезанията са любителски, като това не пречи да участват и професионалисти.

Организаторите от „Планинско спасяване – област Пазарджик” поясняват, че тази година състезанията ще се проведат в няколко индивидуални дисциплини - класическо катерене по релефа на сградата с горна осигуровка, изкачване по фиксирано въже с торба с тежест, както и техничарско катеренеВ отборното пък са предвидени две дисциплини.

Всички желаещи любители, които искат да участват в надпреварите ще могат да пробват различните начини на катерене веднага след приключване на състезателите.

Можете да се запишете за участие, като изпратите еmail със заявление свободен текст на [email protected]Там се попълва декларация, а за участниците, ненавършили 16 години, е необходима декларация от родител или настойник. На сайта ще намерите инструкциите за безопасност и правилата на състезанията. Те се организират в партньорство и с подкрепата на Община Пазарджик, СНЦ „Пазарджик спортува”, „Пещерно спасяване – Cave Rescue Bulgaria”, както и много спонсори. Сред съмишлениците пък са Пещерен клуб и спелео училище-София, Пещерен клуб „Черни връх - Caving club Black peak”, Спелео клуб „Пълдин”, туристическо дружество "Алеко”-Пазарджик, СК „Чудните скали”-Варна и други.

В петък и събота вечерта хижа “Добра вода” ще бъде домакин за всички желаещи. Спането в хижата за участниците в събитието ще бъде по 10 лв. на легло. Желателно е да си направите резервация по-рано. Пред хижата има една голяма поляна, където желаещите могат да си опънат палатки.

Миро СИВКОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички