Други

Актриси ще изрекат премълчаните истини на жени, преживели насилие

  24.09.2021 09:18             
Актриси ще изрекат премълчаните истини на жени, преживели насилие

Гледайте спектакъла „Премълчаното разказвам” в Младежкия дом днес

ПАЗАРДЖИК. В петък, 24 септември, от 13 часа, на сцената в Голямата зала на Младежкия дом, ще се играе спектакълът „Премълчаното разказвам”. В жанр документален театър, той разказва историите на 4 жени с различен статус в обществото и семейството.

Това, което ги обединява, е преживяното насилие. То невинаги може да бъде освидетелствано и да достигне до съдопроизводство.

Насилието обаче остава дълбоки и трайни следи

във всяка една от тях и те никога няма да бъдат същите. 

Актрисите Добриела Попова, Диана Спасова, Росица Гевренова и Яна Грозданова споделят  историите на жените/прототипи, изплакват съдбите им, прикриват сълзите и побеждават мъката с песен и дори танц.

Текстът и режисурата са дело на доц. Възкресия Вихърова. Тя участва и на живо в представлението. На камерата пък е Луси Узунова. 

А след края на спектакъла екипът ви кани на последваща сесия по ПЛЕЙБЕК театър с водещ Антоанета Петрова и групата за Плейбек театър на Университетския театър на Нов български университет (УТ на НБУ).

Нарекли са този разговор „СПОДЕЛИ, ЗА ДА РАЗКАЖА“

Всеки един от присъстващите ще има възможността да разкаже и види изиграна на сцената „своя история“- видяна, преживяна, забравена. Артисти и публика ще се обединят от темата за НЕнасилие.

Според световните статистики, всяка четвърта жена по света е станала свидетел или жертва на насилие. Нека спрем за момент насред забързаното си ежедневие  и осмислим този факт  ЗАЕДНО – приканва екипът.

Този проект е част от артистичната платформа НЕ НА НАСИЛИЕТО, в която артисти подкрепят борбата срещу насилието; артисти изричат премълчаните истории на хиляди хора, преживели насилие; артисти застават редом до жертвите на насилие, до техните семейства, до специализирани държавни и независими институции, за да се изправят заедно в борбата за не насилие

Учредител на платформата е УТ на НБУ.

(Зн)

 

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички