Регионът

Кампания за есенно почистване в община Стрелча

  24.09.2021 17:53             
Кампания за есенно почистване в община Стрелча

Община Стрелча започва кампания за есенно почистване на територията на общината. Тя ще се проведе в рамките на десет дни - от 1 до 10 октомври. Всеки може да се включи, като събира отпадъците разделно в чували и ги поставя до контейнерите за битов отпадък.

Организатори са общинската администрация Стрелча, общинско предприятие „БКС и ОИ“ – Стрелча, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, НУ „Паисий Хилендарски“, ДГ „Д-р Стайко Стайков“, ТА Трип – Номад Тийм, „Горско Стопанство“ – Стрелча. Надсловът е „Да почистим природата заедно!“.

На всички

Община Стрелча ще осигури чували и ръкавици

Те ще бъдат раздавани на определените сборни пунктове.

Първото почистване ще е през почивните дни – 2 и 3 октомври. Ще се чистят следните места: източно от гр. Стрелча по трасетата и около туристическите пътеки; от местност Динчов камък до местност Ненчовец към вр. Вълк и черните пътища към с. Кръстевич и местност Пионерски лагер.    
Сборният пункт ще е в Базов лагер Стрелча (местност Динчов камък), където всички дошли на акцията ще могат да паркират колите си и ако остават за двата дни, да разпънат палатки или

паркират кемперите си

в базовият лагер. Почистването започва в 10 часа. Може да дойдете само за единия ден или ако имате възможност, да останете и за втория.
Понеже отпадъците са разхвърляни основно покрай пътищата - не са концентрирани на определени места, а са пръснати по цялото им протежение, за събирането ще се наложи доста ходене пеш. Отпадъците ще бъдат събирани разделно и извозени от „БКС и ОИ“ – Стрелча.
- Ще се радваме, ако повече хора откликнат на тази покана и станат част от доброволците, за да можем да съберем колкото е възможно повече от тези

отпадъци, чието място съвсем не е в планината – обръщат внимание от Общината.
 В края на втората седмица от кампанията - 9 и 10 октомври, ще се почистват местности по трасето на туристическа пътека от „Златното Банче“ до „Жаба могила“ и чешмата при „Влахов дол“.
Началото отново ще е в 10 часа, а сборните пунктове са чешмата при „Влахов дол“ и „Златното Банче“.

В двата дни - 9 и 10 октомври, ще бъдат обхванати и четирите села в община Стрелча. Местата за почистване и събиране на отпадъци по селата ще се определят по преценка на кметския наместник.
- Уважаеми жители и гости на община Стрелча, призоваваме всички да се включат активно в почистването за да направим общината чисто и приветливо място – приканват от общинската администрация.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички