Четвъртък, 30 Дек 2021
 
Спорт

Трябваше ли ”Хебър” да изнуди ЦСКА за мач в Пазарджик?

  27.09.2021 14:42             
Трябваше ли ”Хебър” да изнуди ЦСКА за мач в Пазарджик?

„Хебър” загуби с 0:3 в 1/16-финален мач от турнира за Купата на България от действащия носител на трофея ЦСКА. Трябваше ли момчетата на Николай Митов да играят в Пазарджик с „червените” и да добавят в клубната история един футболен празник за вярната си публика, а и може би да направят малко чудо на терена и да продължат напред в турнира? Такива гласове се чуват от агитката, но те са плод на емоция, а не на здрав разум. Да, ако четата на Стойчо Младенов беше дошла на „Георги Бенковски”, щеше да се съобразява и с даденостите на терена, и с препълнения стадион, както беше на 16 март 2005-а, когато „зелените” отстъпиха с минималното 0:1 след гол на Евгени Йорданов , но направиха супермач, а

Бербатов излезе от терена с рукнали сълзи от очите

– не защото това бе последният му мач на българска земя, а защото му дойдоха вповече закачките от трибуните. Трибуните бяха врящ котел тогава. Сега феновете на „Хебър” се бяха организирали да поемат с автобуси и автомобили към София, но не както в миналото – поради заповедта на здравния министър на „Българска армия” можеха да присъстват около 6500 зрители, затова там имаше стотина фенове на „зелените”.  Сега лесно можеше да държим на своето и да не дадем съгласие мачът да се играе в София, Пловдив или където и другаде извън Пазарджик (в областта няма друг стадион, който да отговаря на изискванията за провеждането на среща от такъв ранг).

Тогава обаче имаше опасност футболният празник да стане кошмар

Защото при това положение решението щеше да има дежурният делегат на мача, който минути преди двубоя щеше да прецени дали да разреши играта или не. При това положение именно „Хебър” щеше да е потърпевшият – не заради присъдената служебна загуба, а заради колосалните неустойки за неизлъчването на мача по „Диема спорт”, който са около 70 000 лева. И заради петното, което щеше да се лепне на клуба от Пазарджик – че упорито е искал да изпоконтузи звездите на ЦСКА, които бранят клубната и националната чест в Лигата на конференциите и националния отбор.

Така че „Хебър” подходи по единствения възможен начин към този двубой – показа доблест, коректност и феърплей.

И „армейците” оцениха този жест

Напук на приказките, че се били подиграли с „Хебър”. Да, вярно, освен трите бързи гола на Жорди Кайседо (2) и Ахмед Ахмедов, на още няколко пъти „червените” затрудниха нашия вратар Ивайло Василев, но те видимо свалиха оборотите, защото, бъдете сигурни, можеха да ни вкарат минимум още три гола. Не го направиха и защото в неделя им предстои Вечното дерби с „Левски”, но и защото уважават съперника от Пазарджик.

Точно това каза и бившият треньор на „Хебър” от 2005 година

и настоящ заместник на Стойчо Младенов на „Армията” Анатоли Нанков. И бъдете сигурни, че не го каза от куртоазия.

“Добър мач за нашия отбор. Силно първо полувреме, вкарахме три гола. Всичко, което е нужно, го направихме през първото полувреме. Второто го доиграхме. Един закономерен резултат от 3:0. Дано продължим с попаденията и срещу „Левски”. Хубаво е, че създаваме много положения, пропускаме, но е хубаво, че вкарваме много. Похвала за ръководството на „Хебър” и треньорския щаб, че се съгласи да изиграе мача на добър терен като нашия. Хебър е стойностен отбор, не играха лошо днес. Дано влязат в efbеt Лига”, пожела Толята на „Хебър”.

„Доста се изкоментира стадиона. Аз най-много исках да се играе в Пазарджик, но не можеше и не искам да коментирам. Аз не взимам решенията. Така стана за съжаление. Искам да играем все по-добре, на този етап го правим и ни е нужна подкрепа. Искаме да си играем в Пазарджик, където играем друг футбол”, коментира след двубоя и треньорът на хебърци Николай Митов.

ЦСКА има вече шест победи и само една загуба в турнира срещу „Хебър”, но никога не е отпадал от представителния тим на Пазарджик.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички