Понеделник, 06 Дек 2021
 
Регионът

Община Стрелча с отличие за балнео и културен туризъм

  30.09.2021 17:57             
Община Стрелча с отличие за балнео и културен туризъм

По повод Световния ден на туризма - 27 септември, на официалната церемония , проведена на 29 септември, медийна компания „К и П Адвъртайзинг“ -  издател на списание „Дестинация България” връчи годишните си награди на общини, мениджъри, инвеститори и др., допринесли за развитието, припознаването и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация.
За първи път сред отличените общини бе и община Стрелча, която получи първа награда в категорията „Успешно съчетаване на балнео и културен туризъм“ за 2021 г.”.
На церемонията присъстваха д-р Стела Балтова- министър на туризма, Димитър Маргаритов - председател на Комисията на защита на потребителите, кметове на общини, собственици на вериги хотели, туроператорски фирми и др.
Въпреки трудностите, предизвикани от Ковид кризата, и през 2021 г. Община Стрелча продължи последователната си политика за презентиране на интегриран туристически продукт. Чрез Туристическия информационен център (ТИЦ) и информаторът Таня Божкова Стрелча бе представена на два престижни форума  - 16-та туристическа борса „Вашата ваканция” – Бургас и „Уикенд туризъм” – Русе.
На местно ниво бяха организирани две туристически борси – в рамките на Фестивала на туризма и етеричните култури през м. май и по време на Празника на града на 31 юли.

(Зн)


Свързани