Регионът

110 възрастни хора от община Панагюрище получават пакети с харни и предпазни средства

  01.10.2021 17:09             
110 възрастни хора от община Панагюрище получават пакети с харни и предпазни средства

Днес – 1.10.2021 година, отбелязваме Международния ден на възрастните хора. Денят има за цел да се повиши информираността относно проблемите на възрастните хора, да се отдаде почит и уважение и да се оцени приноса на възрастните хора към обществото.

Времето, в което живеем, поставя всички ни пред сложна ситуация. Пандемията от COVID-19 е актуалното доказателство. Заедно, с подкрепа и грижа едни към други, обаче ще се справим.

- Община Панагюрище води активна социална политика, като разширява и надгражда непрекъснато услугите, които предоставя на възрастните хора за подобряване на благосъстоянието им и повишаване качеството на живот, уверяват оттам. И подчертават:

- Целите, които Община Панагюрище следва последователно, са реализиране на активни политики в полза на местните общности чрез непрекъснато увеличаване на възможностите за дългосрочен просперитет на хората в родния край.

- През настоящата година разширихме обхвата на потребителите на социални услуги на Домашен социален патронаж и Обществена трапезария – съобщават още от Община Панагюрище. - Домашен социален патронаж извършва доставки по домовете на храна, лекарства, съдейства при заплащане на електрическа енергия, вода, телефон, като извършва и други услуги на възрастни хора и хора с увреждания.

Телефоните за връзка с Домашен социален патронаж са 0886 609 444 – ръководител звено „Домашен социален патронаж“ и 0885 733 731 – социален работник в Домашен социален патронаж.

Днес пък 110 възрастни хора от община Панагюрище получават пакети с харнителни продукти, лични предпазни средства и дезинфекционни препарати, дарени от „Асарел-Медет“ АД и доставени до домовете им от екипа на Домашен социален патронаж. До всички клубове за пенсионери и лица с увреждания са изпратени поздравителни адреси. Празнична програма и празничен обяд ще зарадват потребителите на ДЦПЛУ „Св. Св. Козма и Дамян“.

- Всички имаме близки и познати възрастни хора – напомнят от общинската администрация. Можем днес и не само днес да бъдем съпричастни към нуждите им – да споделим добри думи, да окажем подкрепа за дейности от бита. Пожелаваме най-доброто, което заслужават – здраве, уважение, спокоен и достоен живот!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички