Крими

Напрегнат уикенд за огнеборците - горяха 4 къщи, вила и овощна градина

  04.10.2021 13:47             
Напрегнат уикенд за огнеборците - горяха 4 къщи, вила и овощна градина

Напрегнат уикенд на огнеборците в региона. От петък до днес екипите на пожарната в областта са реагирали на общо 26 сигнала за различен тип инциденти.

В събота следобед екип пожарникари от РСПБЗН-Пазарджик с два противопожарни автомобила са гасили пожар в къща, намираща се в село Априлци. Пожарът бил потушен, но къщата и обзавеждането са изгорели.

Огнеборците са се отзовали и на сигнали за пожари във вила в местността „Кавал тепе“, гараж в Белово, навес в панагюрското село Баня  и къща в Пазарджик. И при четирите случая са нанесени материални щети, за радост няма пострадали хора.

Пазарджишки пожарникари са се отзовали и на сигнал за огън в овощна градина, намираща се в землището на село Звъничево. Унищожени са около 1 декар насаждения , но са спасени други 4 декара.

Пожарникари от РСПБЗН-Пазарджик са оказали помощ на медици от „Спешна помощ“ за сваляне на болна жена от 8-ми етаж на жилищен блок в областния град.

Като вече съобщихме, два екипа на РСПБЗН-Велинград гасиха пожар във велинградското село Биркова. Огънят обхванал помещение за дървен материал и работилница, а след това и две къщи.

В потушаването на пожара са участвали смяна пожарникари с два противопожарни автомобила подпомогнати от две водоноски на горските стопанства „Алабак“ и „Чепино“.  На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Велинград.

Най-чести са сигналите за запалени сухи треви стърнища и отпадъци.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички