Пазарджик

Зала „Хебър” е с укрепени основи преди цялостното енергийно обновление

  04.10.2021 17:03             
Зала „Хебър” е с укрепени основи преди цялостното енергийно обновление

ПАЗАРДЖИК. „Зала „Хебър” ще бъде основно ремонтирана. До момента със собствени средства е направен ремонт на съблекалните и тоалетните и е укрепена конструкцията, а до края на октомври ще бъде обявена обществена поръчка за енергийно обследване и цялостно енергоефективно обновление на сградата”. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на оглед на текущия ремонт.

Кметът на Пазарджик благодари на фирма „Сигма строй” за извършеното укрепване на основите на сградата. „С фирмата през изминалия месец заздравихме основите. Всички, които са били тук, знаят за наклона на сградата, всичко вътре беше изкривено и причината за това се оказа, че е стара спукана канализация, от която водата от бани и тоалетни се е изтичала в основите на сградата и именно това е компрометирало конструкцията. Сега вече такъв проблем няма, конструкцията е заздравена, а Общината се подготвя да подаде документацията за кандидатстване по т.нар. Норвежки проект, по който в Пазарджик вече беше обновено част от уличното осветление”, заяви още Тодор Попов.

Проектът за енергийно обновление на зала „Хебър” ще е на стойност около 1,5 милиона лева без ДДС. Ще обхване цялата сграда, както и прилежащите зали по борба и бокс. Ще бъде възстановен и лекарският кабинет. „Това ще е петата зала, която реновираме и с нея ще завършим цикъла. Догодина тук ще направим външното игрище, което в момента е за футбол. То ще стане волейболно игрище с топла връзка към залата. Тя ще остане тренировъчна база само за волейбол, а баскетболът и бадминтонът ще отидат в новата зала на Зоната на здравето. Залата на Спортното училище ще остане учебно-тренировъчна за всички спортове”, допълни още Тодор Попов и заяви, че през следващите години Общината ще инвестира единствено в подобрения.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички