Регионът

В „Уни Хоспитал“ се поставя трета бустерна доза ваксина срещу COVID-19

  08.10.2021 09:32             
В „Уни Хоспитал“ се поставя трета бустерна доза ваксина срещу COVID-19

ПАНАГЮРИЩЕ. Трета бустер доза ваксина Comirnaty на BioNTech/Pfizer срещу COVID-19 е поставена от имунизационния екип в МБАЛ „Уни Хоспитал“ на 9 души до момента. Магистър фармацевта Владимир Велков – началник на Болничната аптека - е първият, поставил си третата доза ваксина в лечебното заведение. Сред имунизираните са още четирима лекари от болницата, немедицински персонал и граждани.

Реваксинация или бустерна доза се поставя след изминали не по-малко от 180 дни от поставянето на втора доза при двудозовите ваксини и първа – единствена доза при еднодозовите ваксини.

С увеличаващото се разпространение на Делта варианта на SARS-CoV-2, Европейската агенция по лекарствата и Европейският център за превенция и контрол на заболяванията силно препоръчват хората, които нямат противопоказания за ваксинация, но все още не са ваксинирани, своевременно да започнат и завършат препоръчителния ваксинационен курс.
Завършеният ваксинационен курс, с която и да е от одобрените в ЕС/ЕИП ваксини, осигурява високо ниво на защита срещу тежко протичане на заболяването и смърт, причинена от SARS CoV 2, включително варианти като Делта, припомнят от болничното заведение.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички