Понеделник, 25 Oct 2021
 
Регионът

Над половин милион лева са събрани досега в сметката за Кръстава, разкрита от Община Велинград

  08.10.2021 16:08             
Над половин милион лева са събрани досега в сметката за Кръстава, разкрита от Община Велинград

Със заповед на кмета на община Велинград бе назначена комисия, която да реши как да бъдат разпределени средствата, постъпили по общинската банкова сметка в помощ на семействата от село Кръстава, които останаха без домове след големия пожар на 13 август.

Заседанието бе днес. Освен кмета д-р Костадин Коев, членове на комисията са и кметът на Кръстава Салих Узунов, главният архитект Тодор Енев, юрист, финансист и представители на останалите без дом семейства.

До днес са събрани 508 852 лева от

дарители от цялата страна,

като в сметката хронологично са внасяни и всички дадени в брой пари на кмета на селото.

Д-р Коев заяви, че всеки един лев по сметката е дарен от сърце, отговорността е голяма и тя е на общината и на самите засегнати хора. Както и, че тези пари трябва да се похарчат съвестно и единствено в името на каузата.

Комисията реши постъпилата сума до момента да бъде

разпределена по равно за изграждането на седемте двуетажни къщи

По близо 73 000 лева ще бъдат преведени по банкови сметки на отговарящите лица за всеки един от строежите.

С Решение №262 от 30 септември 2021 г. на Общински съвет – Велинград 7 урегулирани поземлени имота /УПИ/ бяха дарени безвъзмездно и безсрочно с право на строеж за изграждането на къщите. Освен това Община Велинград ще заплати проектите на сградите, както и строителния надзор.

Изключително стриктно ще се следи за издаването на разходни документи за дарените суми, както и за окомплектоване на строителните документи за всяка една къща.

(Зн)


Свързани