Регионът

В Пещера пазят контейнерите за отпадъци с кошчета за пепел

  12.10.2021 14:02             
В Пещера пазят контейнерите за отпадъци с кошчета за пепел

Служители на Общинско предприятие „Чистота и поддържане на общинската инфраструктура“ (ОП „ЧПОИ“) поставиха на възлови места в града, в непосредствена близост до пластмасовите контейнери за битови отпадъци, кофи за пепел. Общинското предприятие е закупило и доставило 35 такива, съобщи Георги Смилянов. Съдовете са с размери 75 Х 75 см. и тях ще се изхвърлят отпадъците от печките с твърдо гориво през зимния сезон. Смилянов допълни, че е изготвен график за извозване на събраните сгурия, пепел и жар.

Идеята е на кмета на общината Йордан Младенов. С поставянето на специализираните съдове се цели запазването на пластмасовите контейнери и съдове за битови отпадъци.

Припомняме, че от 3 февруари ОП „ЧПОИ“ започна подменянето на остарелите и нефункционални контейнери за битови отпадъци.

В резултат на ниските температури пещерци преминаха към отопление с твърдо гориво в домовете си. Събраната пепел и въглените вече трябва да се изхвърлят в новите съдове.

Използвайте металните контейнери, защото няма опасност да прогорят, съветват от местната администрация. Така ще се запазят пластмасовите съдове за смет.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички