Пазарджик

Автоинструктори „уреждат” курсисти срещу заплащане

  18.10.2021 06:08             
Автоинструктори „уреждат” курсисти срещу заплащане

Задържаха с белязани пари служител на фирма, имало и други

ПАЗАРДЖИК. През миналата седмица автоинструктор бе задържан с белязани пари, които получил от курсист срещу „уреждане” на изпита, научи „Знаме”. В понеделник служител на фирма „Анибал СЕ” е задържан с маркирани 200 лева край сградата на Областния отдел на изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” в Пазарджик малко след като е получил банкнотите. Реализацията е на сектор „Икономическа полиция” в областната полицейска дирекция. Мъжът е арестуван за 24 часа, а впоследствие е освободен срещу парична гаранция от 1000 лева.

От Областната дирекция на МВР не коментираха случая, но от Окръжната прокуратура го потвърдиха.

„На лицето е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция”.

Повдигнали сме обвинение за търговия с влияние

по чл. 304б от Наказателния кодекс, защото са налице достатъчно данни за извършеното престъпление”, лаконично коментира пред наш репортер наблюдаващия делото прокурор Ангел Панков.

Уличеният автоинструктор часове преди изпита по кормуване извикал курсиста „на четири очи” и му казал, че ако даде 200 лева, ще ги предаде на изпитващия и той ще бъде пуснат без проблем. Кандидат-шофьорът обаче подал сигнал и клопката била заложена.

Задържаният автоинструктор обаче съвсем не е единственият, който „скубе” пари от курсисти, категорични са хора от бранша пред „Знаме”. И други обучаващи уж гарантирали пред мераклиите за шофьорски книжки вземане на практическия изпит, но парите така и не стигали до изпитващите. „Не е само една „черната овца”!

Има недобросъвестни колеги. Те си набелязват бъдещ шофьор с умения,

преценяват, че може да вземе изпита и започват да го „обработват”, че изпитващите много късат и се заяждат, но ако даде пари, работата ще бъде уредена. И ако човекът поддаде, но случайно бъде скъсан, му обясняват, че в последния момент от ДАИ са сменили изпитващия. Ако пък мине, казват, че всичко е минало, както трябва”, коментират представители на фирми за организиране на шофьорски курсове.

Служители на Областния отдел на ИА „Автомобилна администрация” също са категорични, че няма как след всички нововъведения някой да бъде скъсан, „защото не си е платил”.

„Това е невъзможно.

Системата ни е непробиваема!

И теоретическите, и практическите изпити, се записват с камери и микрофони, така че няма как да се кривне от правилата. Преди време при нас хванаха „курсист” с чужда лична карта по време на решаване на листовки - всичко се проверява до последния детайл. Ако по време на кормуване някой кандидат-водач на МПС е скъсан, след това изпитващият пише доклад, който се гледа заедно със записите от цял отдел в София. В Пазарджик изпитващите на практически изпит са трима и дори да оставим настрана факта, че са с безупречна репутация на професионалисти, чисто технически няма как някой да злоупотреби”, казват от автоотдела и призовават кандидат-шофьорите да не се хващат на такива въдици.

Върбан ВИЧЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички