ИНФО КОВИД-19

Рекордьорът по даряване на плазма си сложи бустерна доза

  14.10.2021 17:27             
Рекордьорът по даряване на плазма си сложи бустерна доза

ПАЗАРДЖИК. 35-годишният Димитър Йонов от Пазарджик, който стана рекордьор по даряването на реконвалесцентна плазма, се ваксинира с бустерна доза на ваксината на Пфайзер в Специализирания имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик.

„На 15 април ми беше поставена втора доза и след 6 месеца реших да си направя и трета. Работата ми е свързана с контакти с много хора и искам да предпазя себе си и семейството си, а и пътувам в чужбина.

Целта на ваксините е да ни спасят от всички страшни заболявания и съм имунизиран с всички ваксини още от детството. Сега също трябва да се предпазим от COVID-19 чрез ваксинация. От коронавируса трябва да се притесняват хората, а не от ваксините.Това не е просто един грип. Един средно голям град на България може да се каже, че си отиде заради тази болест“, смята Димитър Йонов.

Младият мъж призова хората да се доверят на науката. Самият той се разболява през месец ноември 2020г., но 40 дни по-късно решава да бъде в помощ на други болни. След като дарява 8 пъти кръвна плазма, младият пазарджиклия вече обмисля следващата си благородна кауза.

„Другата ми иницатива е за даряване на тромбоцитна маса, но трябва да мине известно време след толкова много даряване на плазма, обясни Димитър Йонов.

Той сподели, че не се е отказал и от кръводаряването и ще дари кръв веднага, когато това е възможно след поставянето на бустерната доза ваксина.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички