Избори

Филип Станев в Пазарджик: Задкулисието разби надеждите на милиони българи тук и прогони други милиони зад граница

  25.10.2021 10:51             
Филип Станев в Пазарджик: Задкулисието разби надеждите на милиони българи тук и прогони други милиони зад граница

Задкулисието разби надеждите на милиони българи тук и прогони други милиони зад граница. Това подчерта Филип Станев от ПП “Има Такъв Народ“ на среща с избиратели в областния град.

„Доверието между българските граждани и институции е скъсано, счупено. Необходимо е повече от всякога това счупено доверие да се възстанови, което изключва всякакво участие в задкулисие и договорки. Институциите олицетворяват българската държавност, а Борисов обезсмисли  парламентаризма и го превърна в инструмент за диктатура. „Има такъв народ“ върна интереса към законодателната институция.“

„Не политическото говорене, а логиката е важна - гражданите трябва да следват логиката. Ще си позволя да направя едно сравнение с отдавна позабравения герой от сп. „Космос“, инспектор Стрезов, който накрая винаги решаваше криминалните загадки, именно следвайки логиката. А логиката показва, че ако бяхме „печени политици“ и задкулисни играчи или „дългата ръка“ на ДПС, сега вече щеше да има кабинет, който да краде, който да злоупотребява с ковид мерките, с европейските средства и с доверието на българските граждани. Ако бяхме продукт на задкулисието, всичко това вече щеше да е факт. Истината е, че отказахме участие във всякакви договорки и спазихме обещанията към избирателите“.

Филип Станев подчерта още, че във време, когато цените на тока вървят нагоре, когато хората са притеснени, когато следствие високите цени на енергията, се натоварва не просто икономиката на държавата, но и всичко отива в един тежък икономически план за българските граждани – в такъв момент не е нужен политически пиар само за това, че сме в предизборна кампания, а е необходима експертност.

„Пазарджик е регион с прекрасни природни дадености и трудолюбиви хора. Проблемите в зеленчукопроизводството, в земеделието, в бизнеса и във всички останали сектори се решават в парламента“, допълни народният представител в 45-ото и 46 – ото НС Филип Станев.

„Нека не се заиграваме политически, а да оставим специалистите да си свършат работа. „Има такъв народ“ има едни от най-добрите експерти - Иван Хиновски - консултирал ядрената енергетика дори на огромна държава като Бразилия. Топ експерт, човек, който има решение за т.нар. проблем „Мариците“, за проблема, който стои пред България заради подписаните вече договори, свързани с така наречената кафява енергетика.  Имаме най-добрия конституционалист в България – г-жа Ива Митева. Единственият международно признат спортен адвокат - Радостин Василев.“

„Няма да ги изброявам всички“, сподели Филип Станев. „Не политиците, а хората са важни и това е причината много от нашите експерти в „Има такъв народ“ да оставят добре платени работи и кариери, за да работят за хората. Показателни в тази посока са усилията на експертите ни в парламента, които работеха денонощно, за да бъдат решенията работещи. Без финансовия ни експерт Любомир Каримански, актуализация на бюджета нямаше да се случи по този начин – една икономически работеща актуализация, а не просто преписване на текстове, цифри и запетайки“.

Животът е низ от избори. Избираме образованието си, работата си, любовта си, колите си, следвайки логиката. Защо да не избираме така и политиците си, след три десетилетия на безобразия, кражби и политическо празнословие?!“, риторично попита Филип Станев.

И подчерта, че в следващия парламент трябва смирение от всички страни, българската демокрация да предлага наистина работещи решения, за да има най-после реална промяна в живота на хората.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички