Понеделник, 31 Яну 2022
 
Избори 2021

Драгомир Стойнев: България е в икономическа криза, нужен е нов път, а не да губим време в караници и амбиции за постове

  27.10.2021 12:27             
Драгомир Стойнев: България е в икономическа криза, нужен е нов път, а не да губим време в караници и амбиции за постове

"България е в икономическа криза и трябва да тръгне по нов път на икономическо развитие с преструктуриране на икономиката, на модернизация и дигитализация". Това заяви в ефира на Нова телевизия водачът на листата на "БСП за България" в Пазарджик Драгомир Стойнев. 

Той каза, че трябва да се търсят продукти с висока принадена стойност, да се развива професионалното образование. "Така ще привличаме и чужди инвестиции. За следващия период има 50 млрд. лв., които ще влязат у нас, които да ни подпомогнат. България може да стане от най-бързо развиващите се държави на Балканите, така че и младите хора да сбъдват мечти си тук", коментира той.

Стойнев подчерта, че преди всичко трябва да се мисли за хората и това е заложено в Плана  за първите 100 дни управление. Той заяви, че БСП предлага минималната работна заплата да бъде 50% от средната работна заплата за страната. "Важно е хората да имат равен шанс. Всеки трябва да бъде и здрав. Затова не може здравето да бъде стока. Независимо дали живееш в София или в отдалечените региони трябва да имаш достъп до здравеопазване затова общинските болници трябва да са защитени обекти", каза още Стойнев. 

"Изгубихме време в два парламента в излишни спорове и караници, най-вече от новите партии и от десницата, едните искаха постове, другите искаха с 65 депутати да правят правителство. Никой не седна на масата на диалога за конкретни политики". Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Пазарджик Драгомир Стойнев. Според него в момента сме пред избора дали наистина ще продължаваме по този начин или най-накрая ще има дебат на тема политики. "Преди да има консенсус за правителство, трябва да има парламентарен консенсус за пандемията, икономиката, финансите, образованието, здравеопазването. На база на този консенсус можем да стъпим на разговори за правителство", категоричен бе той.

"Първо трябва да успокоим хората. Те не трябва да бъдат стряскани колко е зле положението". Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Пазарджик Драгомир Стойнев по повод на "зеления сертификат". Според него, за да бъде една мярка успешна зависи от момента, в който се прилага. "Ако за дадена държава "зеленият сертификат" е успешен, защото обществото е било информирано и подготвено 2-3 месеца, и знае какво ще се случи, тогава тази мярка е успешна. Когато в дадена страна се прилага от днес за утре и обществото не е информирано, разбира се, че няма как да бъде успешна", обясни той. Стойнев посочи, че мярката се е доказала работеща при държави с над 50% ваксинирани граждани. По думите му не трябва да се връщаме и към локдаун. "Това показва нашата неспособност като държава да се справим с проблема. Трябва да има засилена кампания, че ваксинацията е нещо полезно. За БСП свободният избор е информиран", каза още Стойнев.

27.10.21 г.

Областен съвет на БСП – Пазарджик

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички