Спорт

Уникална Катрин и общо 4 златни и 2 сребърни медала за плувците на ”Каменград”

  27.10.2021 14:40             
Уникална Катрин и общо 4 златни и 2 сребърни медала за плувците на ”Каменград”

СТАРА ЗАГОРА. Фурор на международния турнир „Руси Русев” направиха плувците на плувен клуб „Каменград” (Панагюрище). Катрин Радивчева бе обявена за най-добър състезател на турнира във възрастта си (до 14 години) след като спечели цели три златни медала и един сребърен. На 25-метровия басейн в града на липите панагюрският клуб „окупира” общо 4 златни и 2 сребърни отличия за радост на треньорите Екатерина Радивчева и Димитър Аврамов, които са главните „виновници” за успеха.

Катрин завоюва злато на 100 м бруст с изключително впечатляващия резултат 1.14.49 мин. Тя финишира първа и на 200 м бруст също с висок резултат - 2.40.12, а именно това време й даде шанс да се бори за най добър състезател във възрастта си. Кати стъпи най-високо на стълбичката и в дисциплината 50 м бруст с време 35.05 сек, а това бе достатъчно да спечели приза „Най-добър състезател” по точковата система на FINA – купа, материална и парична награди. Призът досега неизменно бе печелен от нейната конкурентка Десислава Белова от „Черноморец” (Бургас), а този пробив също накара треньорите да ликуват (а и Екатерина Радивчева е баба на Катрин, б.р.).

Златен медал спечели и Стоян Цанев на 200 м бътерфлай, а със сребро се окичиха Кистияна Поибренска на 400 м съчетано плувне и Катрин Радивчева с минимална разлика от шампионката на 100 м съчетано плуване.

„Представянето ни бе отлично! Тези медали са съчетани и с четири четвърти и четири пети места. Прогресът на състезателите е налице. Отлично се представиха и Теодора Ракова, и Кристияна Поибренска, и Дара Маслева, Стоян Цанев, Кристиан Спасов, Симеон Бобеков, Петър Маслев, Милиян Сурлеков, и Николай Терзиев”, коментираха щастливите треньори пред „Знаме”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички