Избори 2021 Регионът

Пробното гласуване в Панагюрско започна в село Левски, днес на ред е Елшица

  29.10.2021 11:12             
Пробното гласуване в Панагюрско започна в село Левски, днес на ред е Елшица

ПАНАГЮРИЩЕ. В общината от вчера започна пробното гласуване с машини. Местната администрация публикува на сайта си график, като вчера първи как се гласува машинно пробваха жителите на село Левски. Днес пък експерименталното гласуване върви в Елшица. До 16,00 часа следобед пред кметството жителите ще могат да разберат как да дадат вота си на предстоящите избори за президент и вицепрезидент и народни представители.

В следващите дни устройства ще бъдат инсталирани пред кметствата на селата Попинци (1 ноември), Бъта (2 ноември), Баня (3 ноември), Оборище (4 ноември) и Поибрене (5 ноември). Демонстрационното гласуване ще завърши на 8 и 9 ноември в Панагюрище.

Гласуването се извършва с машини с инсталирана демоверсия на софтуера, който ще се ползва за изборите на 14 ноември. В областта са доставени общо 10 устройства, с които се очаква по график да бъде направено обучение във всички 12 общини в региона.

Експерименталното гласуване в Община Стрелча пък се проведе в сряда и вчера - на 27 и 28 октомври. То бе в Ритуалната зала на общината, където е инсталирана машината, a служител осаза необходимата методическа помощ.

За пробно гласуване и Община Пещера обяви график. То предстои на 3 ноември в Капитан Димитриево, на 4 ноември в Радилово и на 6 и 12 ноември - в Пещера.

Точният график в община Панагюрище можете да видите ТУК.

Подробности за предстоящите избори в община Стрелча можете да видите ТУК.

Подробности за предстоящите избори в община Пещера можете да видите ТУК.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички