Четвъртък, 03 Фев 2022
 
Регионът

Утре отваря изложбата с рисунките и фотографиите на участниците в конкурса „Пещерските будители“, посещенията са по график

  31.10.2021 13:42             
Утре отваря изложбата с рисунките и фотографиите на участниците в конкурса „Пещерските будители“, посещенията са по график

ПЕЩЕРА. Утре ще отвори врати изложбата с всички рисунки и фотографии на възпитаниците на всички училища в Пещера, участвали в конкурса „Пещерските бузители“. Тя е експонирана в галерия „Проф. Веселин Стайков“. Тя ще бъде експонирана там от Деня на будителите до петък. Конкурсът е създаден и изцяло финансиран от „Биовет“ АД и има за цел да популяризира имената на хората вложили енергията си в опазването на българщината и развитието на духовността.

Награждаването на призьорите в конкурса е утре, в 11 часа, в двора на крепостта Перистера, при спазване на противоепидемичните мерки, ще бъдат връчени и наградите на най-добрите в трите раздела, в които протече надпреварата – „Литература“, „Изобразително изкуство“ и „Фотография“. Темата на второто издание на конкурса, тази година, бе посветена на историческата забележителност на хълма "Света Петка".

Всеки от участниците ще получи грамота и сборник с произведения на всички конкурсни участници.

Церемонията ще бъде записана на камера и след това всеки от участниците ще я получи на електронен носител.

Изложбата в градската галерия ще бъде експонирана до пети ноември, а посещенията в нея с оглед на пандемичните мерки ще се осъществяват по следния график:

Понеделник: Гимназиален курс : „Св. Климент Охридски“

Вторник: Гимназиален курс: ПГХВТ „Атанас Ченгелев“

Сряда: Начален и прогимназиален курс: „П.Р. Славейков“

Четвъртък: Прогимназиален курс: „Патриарх Евтимий“ , „Любен Каравелов“

Петък: Начален курс – „Михаил Каролиди“ и „Михаил Куманов“

След тази дата изложбата ще премине през всяко от училищата, а по време на нейното представяне ще бъдат връчени и флашките с церемонията.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички