Регионът

Йордан Младенов откри ремонтирания и обновен двор на детска градина “Изгрев“

  01.11.2021 16:20             
Йордан Младенов откри ремонтирания и обновен двор на детска градина “Изгрев“

ПЕЩЕРА. Днес кметът на общината Йордан Младенов откри ремонтираното и обновено дворно пространство в детска градина „Изгрев“ в общинския център. Тук пристигнаха д-р Николай Пенев - председател на местния парламент, зам.-кметовете, секретарят на Общината, граждани.

Откриването се проведе при строго спазване на епидемиологичните мерки.

Одобрените и финансирани проектни дейности включват изцяло изграждане и оформяне на вертикалната планировка, изграждане на ВиК инсталация за отвеждане на повърхностните води от дворното пространство. Извършена е подмяна на тротоарните плочи, полагане на градински бордюри елементи,  като се обособени подходи за преминаване и места за отдих на отделните групи с деца.

Монтирани са нови беседки, пързалки, люлки и катерушки в двора на детската градина, които са съобразени с ергономичните изисквания за ползването им от децата и с Наредба  от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Под съоръженията е положена бетонова настилка, върху която е направена саморазливна ударопоглъщаща настилка,  гарантираща безопасното използване на съоръженията от малчуганите.

Ремонтирана е съществуващата каменна ограда на двора, като е изградена рампа с подпорна стена осигуряваща достъп в югоизточна посока на имота от специализиран превоз до детското заведение.

Проектът е финансиран от МОН и Община Пещера и е на стойност 163 200 лв.

Детска градина „Изгрев“ е построена през 1948г. и е първото детско заведение в град Пещера. Предпочитана е от родителите, живеещи в най-големия квартал на града. В детската градина се отглеждат, възпитават и обучават 113 деца.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички