Избори 2021

Адв. Тинко Василев, ИТН: Правото на глас е основно право. Има за какво да гласуваме, има и срещу какво да гласуваме!

  11.11.2021 14:11             
Адв. Тинко Василев, ИТН: Правото на глас е основно право. Има за какво да гласуваме, има и срещу какво да гласуваме!

Нека използваме правото си на глас, за да не използват всички нас като народ. След повече от три десетилетия от началото на т.нар. български преход, за страна с 95 % образовано население, с развита икономика в тежката и лека промишленост, с инфраструктура, добър климат и уникална природа, днес нацията ни е сред най-бързо изчезващите в света. Доходите са унизителни, пазарната икономика и бизнесът са в ръцете на олигархични кръгове и групировки, за които правилата са други, а законите не важат. България е начело на всички черни класации, а българите сме бедни, болни, ограбени и разединени.

Заговори се за „завладяна държава“, за „паралелна държава“, за задкулисие, договорки и злоупотреба с власт. Имаме зависими регулатори, неработеща прокуратура и партийно оцветена администрация на всички нива. Борим престъпността, а престъпниците са на свобода, борим корупцията, а тя се разпространява като метастази. Доверието между граждани и институции е дълбоко разрушено, а връзката между суверен и управляващи – скъсана. И няма как да бъде другояче, когато се изнасят парите на гражданите направо в чували, когато голяма част от хората не могат да заспят от недоимък, докато други спят до чекмеджета с кюлчета злато и милиони евра. Парите предоставят свобода на действия - власт над другите, влияние, контролиран и купен вот – с тях е възможно дори да си купиш власт пряко, като финансираш сам собствената си кампания. Някога, преди много години, основателят на династията Ротшилд, Майер Амшел Ротшилд, заявил: „Дайте ми контрол над националната валута и няма да ме интересува кой прави законите.“ Затова управляващите не се интересуваха от закона – контролираха парите и се чувстваха безнаказани и всемогъщи. Затова станахме свидетели и на недопустимото поведение на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Оттук трябва да започнем промяната – от ревизия на морала в българската политика. Поведението на всяка личност на изборна длъжност, следва да е пример за подражание. Така се прави в държавите с висок жизнен стандарт, там, където корупцията е престъпление, а не "само усещане" и законът важи еднакво за всички. Разпадът на всякакви морални и етични правила и  потъпкването на изконни човешки ценности са следствие на злоупотребата с богатство и власт и са основа за обедняването на населението.

Затова промяната трябва да започне оттук. Едва тогава политиките и програмите ще имат фундаменталното значение за подобряване на жизнения стандарт на населението, което по принцип съдържат.

Корупцията здраво тресе държавата и скандалите са ежедневие. Държавните болници са затънали в дългове, докато с фалшиви епикризи се източва здравната каса. Скандали в НАП, в Басейнова дирекция, в БАИ, и замитане на следи под килима. Корупцията е пропълзяла навсякъде, разяжда отвътре държавните институции и действа отровно на обществото, като подменя ценностната система. Напълно идентична е обстановката и в общините – особено в малките общини, там, където най- големият работодател е държавата, в лицето на кметове и институции.  

Станахме свидетели и на изборни манипулации. За никого не е тайна, че системата беше порочна, а системните „играчи“ - овладели до съвършенство изборните схеми.

Изнасят се парите ни с чували, но нека си припомним и едни други чували - с нашите гласове в зала „Арена Армеец“. Абсурдно е, в емблематични за българската история и Възраждане градове, като Батак и населените места от Разложката котловина, ДПС да бъде първа, трета и въобще съществена някаква политическа сила и то с години. Нали не вярвате, че такава е свободната воля на батачани или на хората от града на Паисий?! ПП „Има такъв народ“ единствена прояви воля да промени изборните правила с въвеждането на машинното гласуване, за да станат неприложими редица от схемите за изборни измами. 

Има срещу какво да гласуваме! Имаме стотици причини – кюлчета злато, офшорки, фалшиво завишени като стойност договори на фирми – изпълнители на обществени поръчки, източване на общините и пладнешки обир на цялата държава. Абсурди и в правото, и в политиката! Защото именно от пасивността се възползват тези, за които властта е средство за забогатяване. За да превърнат управлението в политическо празнословие, самохвалство, откровени лъжи и унизителни снимки от спални. 

Първата крачка направихме заедно, като отстранихме ГЕРБ от власт. Нека продължим и хода към промяната – за по-добър и достоен живот. Използвайте правото си на глас, защото държавата – това сме ние като народ! Време е да вземем съдбата си в свои ръце!

Статията е подготвена от предизборния щаб на ПП „Има такъв народ”-Пазарджик

Платена публикация

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички