Регионът

Пътуващата изложба от конкурса ”Пещерските будители” бе открита в ОУ ”П.Р. Славейков”

  16.11.2021 15:44             
Пътуващата изложба от конкурса ”Пещерските будители” бе открита в ОУ ”П.Р. Славейков”

ПЕЩЕРА. Днес пътуващата изложба "Пещерските будители" - 2021 г. бе открита във фоайето на втория етаж в ОУ"П.Р. Славейков" в гр. Пещера. Това е първото училище домакин на рисунките и фотографиите, които участваха във втория общински конкурс иницииран и изцяло финансиран от "Биовет"АД. Изложбата постави и началото на т.нар. "Славейкови дни", които ще продължат до неделя и ще отбележат патронния празник на училището. Темата на конкурса тази година бе "Крепостта Перистера - минало и настояще". Церемонията по връчването на наградите на отличените с първо, второ, трето място и поощрителни награди се състоя на 1 ноември, Деня на народните будители. Тя бе заснета и днес по време на церемонията по откриването на изложбата. Всички останали участници получиха своите грамоти за отлично представяне, сборника с творбите на участниците и флаш-памет, на която има запис с церемонията по награждаването на отличените в крепостта "Перистера".

Да припомним, че в тазгодишното издание на конкурса участваха 110 ученици от общинските училища на Пещера, а ОУ "П.Р. Славейков" бе избрано за първи домакин, тъй като имаше най-много участници.

Общо 37 възпитаници на школото от различни възрастови групи се включиха в надпреварата, а с парични награди бяха отличени - Даниела Топалова, Александра Станишева, Щиляна Топчиева, Ангел Пенев и Петя Млечкова. Благодарствена грамота за съпричастност на педагогическия екип бе връчена на директорката на училището Пенка Христоскова, от представителя на "Биовет" АД - Георги Щерев.

"Конкурсът за народните будители се радва на голям интерес в нашето училище, благодаря на всички ученици и колегите, които ги мотивираха да участват, благодаря разбира се и на инициаторите, защото те извършват дело, което заслужава адмирациите на цялата общественост. Ръководството на "Биовет" показва, че има отношение към изкуствата и културата, към развитието на пещерските деца и техните таланти. Българските будители са хора, на които всички се прекланяме, а всеки от нас трябва добре да познава и пещерските будители, които са част от историята на нашия град. Ето защо пожелавам догодина участниците да бъдат още повече, а наградите за нашите деца - също" - каза директорката Пенка Христоскова.

За училищния архив "Биовет" АД предостави сборник и флаш-памет от церемонията по награждаването, която се състоя в крепостта "Перистера".

Паралелките в ОУ"П.Р.Славейков" са на ротационен принцип на присъствие в училище заради пандемичната обстановка. По гтази причина директорката Пенка Христоскова ще връчи наградите на петокласници, които днес не бяха сред присъстващите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички