Други

Животните на доц. Лазаров участват и в международни реклами

  21.11.2021 17:43             
Животните на доц. Лазаров участват и в международни реклами

Кирил Ефремов се уплаши от скорпион, а гъсокът от рекламния клип за бира има нова роля

Доц. д-р Стоян Лазаров не смогва да осигурява животни за участие в реклами, клипове и филмови продукции, някои от които се въртят по европейските тв и киноекрани. Едновременно с това колоритният панагюрец не загърбва кариерата си на научен специалист в Националния институт по зоология към БАН. Арахнологът, който е кръстил 14 вида паяци, включително на съпругата си Александра, а неговото име носят паякът Harpactea Lazarovi  и новоткритият вид охлюв Vestia Lazarovi, преди часове дирижира следобедно-среднощни снимки в Родопите.

Главни герои на снимачната площадка бяха домашните му вълци Черок и Сиукс,

които скоро ще видим в музикален клип, а асистент на терен бе синът му Петко. „Това е десето участие на звездното ми момче Черок за тази година, а годината още не е свършила. Сиукс също се държи като истински актьор – участва и в нощните снимки. След като всичко приключи, екипът ни изпрати с бурни ръкопляскания и овации от снимачната площадка. Клипът ще излезе до Коледа и за читателите на „Знаме” ще издам, че е на Михаела Маринова. Със сигурност ще се харесат и клипът, и песента”, със задоволство коментира пред наш репортер доц. д-р Лазаров.

Непосредствено преди снимките той бил интервюиран от актьора Кирил Ефремов в Националния природонаучен музей.

Големия Близнак от „Под прикритие” в сериала може да е корав

и безстрашен, но тук показал, че изпитва боязън към някои от животинките.

„Темата на интервюто бе „Животните в киното” и естествено участваха осем вида животни - Черок, Зайка, птицеяд, скорпион, змии, плъхове и хлебарки… Моят добър приятел от снимачните площадки Кирил се дърпаше от допира на змията и варана, но най-много се уплаши от скорпиона”, смее се Стоян. Забавлявал се заедно с асистентите си в рекламите, които снимали напоследък. Изключително добър дебют направила британската котка Жасмин, избрана измежду много други котки заради прекрасните й сини очи, а втора роля направила на котката Сиси, която вече се снимала в бг сериала „Татковци”. Цирковата й кариера от цирк „Колозеум” явно ще премине във филмова… Заключението на екипа беше: „Котката слуша повече от актьорите!”, с усмивка пояснява Стоян.

Звездата-гъсок на рекламата за бира,

възхваляваща живота по Жатецки, отново се снимал и показал азвидни артистични заложби - в чужда реклама и този път там дели мегдан и слава с малко пиле порода Копринка. Запомнящо се участие на животни-актьори ще очакваме наскоро на екран в друга реклама – с четирите семейни чешки вълци и едно женско бебе хъски. „Черок е в главната роля на алфа вълк, а глутницата играят Скит, Сиукс и Диа! В ролята на малкото вълче е малкият бонбон хъски Давина”, казва панагюрският учен и „анимал хендлър”. Разбира се, с толкова много животни нямало как да се оправи сам и на терен му помагала съпругата Александра Лазарова.

Много голяма група животни се събрала и за

клип, който досега не е правен в България, а надали и в Европа

Стоян събрал осем черни животни в музикално видео. Андалусиецът кон Триумф, кучето Лъки, котката Кала, прасето Веба Веба, скорпион, африкански черен смок, черен уникален петел от породата Аям Кемани и невероятният стар домашен любимец и актьор на Стоян - враната Гаргамел.

Събеседникът ни признава, че това било страхотно трудно, но и сладко удовлетворение, благодарение на куп помощници. Горд е, че наскоро за пръв път в България с негово участие били снимани кучета от аристократичната порода Папиони.

Овчарското куче Куки от Дорково ще гледаме в реклама по Коледа

Куки ще е звезда в новогодишна реклама. Мъжкар е и заедно с другите дорковски овчарки Ади и Караман са много добре обучени. Собственост са на мои приятели, с които се запознахме покрай снимането. Куки изкара тренировъчен лагер за участието му в сложна сцена в тази реклама”, обяснява доц. д-р Лазаров. Между рекламите той снима животни-актьори със свои студенти от НАТФИЗ, или е лектор като представител на Националния природонаучен музей на тема “ Животни-актьори” в парк театър Борисова градина (защото „няма по-хубаво нещо от това да видиш щастливи детски очи”, както казва Стоян), където с неговите приятели Пламена и Анани зарадвали малчуганите с шоу на кучето Джаки, грабливите птици Хари, Оса и бързия сокол скитник. Или работи в научното поприще… Всекидневието му е динамично и интересно, но той е благодарен на Александра, Петко, Йови и Крум – неговото семейство, което му помага през тези години в снимачния процес. Всеки ден е „луд снимачен ден”, понякога с три участия - Йови и Александра с питона Гошо в бг сериал, Стоян, Петко  и Черок някъде в гори тилилейски, а Божо с 15 кокошки, 3 петела и чувал хлебарки във „Фермата”, където всичко интересно тепърва предстои…  Почти като в снимките с актьорите, които не могат да говорят.

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички