Други

Бебе проплака в шестия месец – сега ще празнува

  30.11.2021 08:52             
Бебе проплака в шестия месец – сега ще празнува

Майката на малката Андриана: Поклон пред лекарите-ангели, спасили рожбата ми!

МОМИНА КЛИСУРА. Андриана Вакарелска ще посрещне първите си рожден и имен ден на 30 ноември, празникът на светеца Андрей, чието име носи. Радостта на родителите й Ваня Ценова и Христо Вакарелски и на братчето й  Димитър ще е  двойна. Всичко ще е по две, защото така се полага на детенце, заченато по метода ин витро.

То видяло бял свят по Божията воля в шестия, вместо в деветия месец, както е отредила природата. Момиченцето се чувства добре, за радост на всички. Мама Ваня го нарича герой, заради неосъзнатата жажда да оцелее въпреки всичко. Тържеството ще уважат бабите, дядовците и кръстниците.

- Андриана се роди на 30 ноември 2020 г. в софийската болница „Надежда” и се оказа чаканото

бебе на надеждата

– вълнува се майка й Ваня. – Първия път видях едно мъниче с тегло 670 грама и само 29 сантиметра дълго. Главичката му приличаше на голяма ягодка. Всичко се събираше в една моя длан. Но то вече порасна.

Нямам думи, с които да благодаря на лекарите, върнали надеждата ни да го имаме чаканото момиченце. Един от тях е д-р Георги Стаменов, който се оказа любимецът на българите в категорията „Медицина” в излъченото наскоро предаване по БНТ1 „Любимците на България”.

Изпитанието на медиците за здравето на детето започна в Неонатологичното отделение на болницата. На 17-я ден се наложи д-р Стоян Лазаров да извърши успешна

сърдечна операция,

след което грижата бе поверена на кардиолога д-р Румен Попов. В простоя му от 183 дни в отделението в 59 от тях детето бе интубирано. Д-р Александър Оскар извърши лазерна корекция на очичките. Специални благодарности отправям и към д-р Детелина Стоичкова за грижите й от първия ден до днес.

Андриана няма  никакви увреждания, расте здраво и чаровно бебе. Вече тежи 6.500 килограма и е дълга 67 сантиметра. Опитва се да сяда, обръща се по коремче и гръбче, впечатляват я играчките, към които посяга с ръчички. И

много ни пее,

споделя с радост щастливата майка.

Тя трудно се връща към случилото се раждане преди близо година. Нещата с бременността тръгват чудесно без проблеми до шестия месец, когато инфекция предизвиква преждевременното раждане. Лекарите са категорични, че връщане назад няма и детето ще се роди. Майката с очите си вижда ада, но медиците я отвеждат в страната на чудесата. И чудото се случва.

Налага се известно време да живеят в София,  за да бъдат по-близко до бебето. Семейството вече живее щастливо в дома си в беловското село Момина Клисура. След изписването кислородотерапията продължава, но апаратът става излишен и е върнат на здравното заведение, защото Андриана диша самостоятелно. Рехабилитациите й обаче продължават.

- Момиченцето ни е специално бебе

– гордее се Ваня. – Преди да се роди, не вярвах безусловно в Бог, повече вярвах на хората, в които търсих доброто и любовта. Днес вярвам в Божията сила и в ангелите, бдящи денонощно над моето малко създание да оживее. Братчето й – 13-годишният Димитър, е щастлив и по всякакъв начин изразява обичта към Андриана. Случилото се в семейството сега се посреща с усмивка. Моите молитви са към Всевишния и към лекарите-ангели, даряващи здраве и живот. Поклон, доктори!

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ – ЦЕНТЪР. 0877 122 337

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601 В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН, 0897 63 70 10

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ 034 48 58 01
Всички