Други

Бебе проплака в шестия месец – сега ще празнува

  30.11.2021 08:52             
Бебе проплака в шестия месец – сега ще празнува

Майката на малката Андриана: Поклон пред лекарите-ангели, спасили рожбата ми!

МОМИНА КЛИСУРА. Андриана Вакарелска ще посрещне първите си рожден и имен ден на 30 ноември, празникът на светеца Андрей, чието име носи. Радостта на родителите й Ваня Ценова и Христо Вакарелски и на братчето й  Димитър ще е  двойна. Всичко ще е по две, защото така се полага на детенце, заченато по метода ин витро.

То видяло бял свят по Божията воля в шестия, вместо в деветия месец, както е отредила природата. Момиченцето се чувства добре, за радост на всички. Мама Ваня го нарича герой, заради неосъзнатата жажда да оцелее въпреки всичко. Тържеството ще уважат бабите, дядовците и кръстниците.

- Андриана се роди на 30 ноември 2020 г. в софийската болница „Надежда” и се оказа чаканото

бебе на надеждата

– вълнува се майка й Ваня. – Първия път видях едно мъниче с тегло 670 грама и само 29 сантиметра дълго. Главичката му приличаше на голяма ягодка. Всичко се събираше в една моя длан. Но то вече порасна.

Нямам думи, с които да благодаря на лекарите, върнали надеждата ни да го имаме чаканото момиченце. Един от тях е д-р Георги Стаменов, който се оказа любимецът на българите в категорията „Медицина” в излъченото наскоро предаване по БНТ1 „Любимците на България”.

Изпитанието на медиците за здравето на детето започна в Неонатологичното отделение на болницата. На 17-я ден се наложи д-р Стоян Лазаров да извърши успешна

сърдечна операция,

след което грижата бе поверена на кардиолога д-р Румен Попов. В простоя му от 183 дни в отделението в 59 от тях детето бе интубирано. Д-р Александър Оскар извърши лазерна корекция на очичките. Специални благодарности отправям и към д-р Детелина Стоичкова за грижите й от първия ден до днес.

Андриана няма  никакви увреждания, расте здраво и чаровно бебе. Вече тежи 6.500 килограма и е дълга 67 сантиметра. Опитва се да сяда, обръща се по коремче и гръбче, впечатляват я играчките, към които посяга с ръчички. И

много ни пее,

споделя с радост щастливата майка.

Тя трудно се връща към случилото се раждане преди близо година. Нещата с бременността тръгват чудесно без проблеми до шестия месец, когато инфекция предизвиква преждевременното раждане. Лекарите са категорични, че връщане назад няма и детето ще се роди. Майката с очите си вижда ада, но медиците я отвеждат в страната на чудесата. И чудото се случва.

Налага се известно време да живеят в София,  за да бъдат по-близко до бебето. Семейството вече живее щастливо в дома си в беловското село Момина Клисура. След изписването кислородотерапията продължава, но апаратът става излишен и е върнат на здравното заведение, защото Андриана диша самостоятелно. Рехабилитациите й обаче продължават.

- Момиченцето ни е специално бебе

– гордее се Ваня. – Преди да се роди, не вярвах безусловно в Бог, повече вярвах на хората, в които търсих доброто и любовта. Днес вярвам в Божията сила и в ангелите, бдящи денонощно над моето малко създание да оживее. Братчето й – 13-годишният Димитър, е щастлив и по всякакъв начин изразява обичта към Андриана. Случилото се в семейството сега се посреща с усмивка. Моите молитви са към Всевишния и към лекарите-ангели, даряващи здраве и живот. Поклон, доктори!

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички