Регионът

Най-младият депутат Небие Кабак от Сърница: Младите хора имат място в политиката!

  02.12.2021 16:15             
Най-младият депутат Небие Кабак от Сърница: Младите хора имат място в политиката!

24-годишната Небие Кабак от Сърница ще е най-младият депутат в 47-мото Народно събрание на Република България. Тя е родена на 16.03.1997 г. Завършва СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Сърница, а висшето си образование придобива в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София. Бакалавър е по специалността „Счетоводство и контрол” и магистър по специалността „Финансов контрол и финансово право”. След това продължава своята академична дейност и

към момента е докторант по икономически науки

От началото на 2020 г. започва работа в Общинската администрация на Сърница като част от екипа, работещ в сферата на европейските и национални програми и проекти. Омъжена е, с едно дете. За народен представител е избрана от листата на ДПС.

- Надявам се със своята енергия, компетентност и амбиция Небие Кабак да спомогне за възстановяването и развитието на страната. Нейното избиране в най-висшия държавен орган е успех и гордост за цяла Сърница – казва кметът Неби Бозов.

А ето как Небие Кабак отговори на въпросите на „Знаме”

- С какви мисли и емоции ще прекрачи за пръв път прага на парламента най-младият депутат в него?

- За мен е огромна отговорност да бъда народен представител в 47-мото Народно събрание. Важно е да покажа, че младите хора в България също имат своето място в политиката. Целта ми е да докажа, че нашето поколение е изключително отговорно и може да поема множество отговорности и да преследва целите си в името на каузата сами да си създадем предпоставки за по-добро бъдеще, както за самите нас, така и за нашите деца и внуци.

- С  какво политиката привлича една млада жена?

- Според мен, младите хора трябва да вземат участие в политиката, да имат позиция, която да отстояват. Смятам, че е дълг на всеки български гражданин да се занимава с политика и да участва в решаването на важните въпроси, които засягат живота ни.

- Вярвате, че в политиката има нужда от млади хора? С  какво те могат да допринесат?

- Младите хора се тези, които най-добре разбират всичко ново, случващо се около нас. Ние сме поколението, което сме свикнали да работи с новите технологии и да внасяме иновативност във всичко, с което се захванем.

Апелът ми към младите хора е да бъдат политически активни, защото от тяхната активност зависи буквално това, което ние, младите хора, можем да постигнем. Ние сме един специфичен мост между поколенията. Едновременно с това, носим младежкия непримирим дух, с който можем да допринесем много за развитието на държавата ни.

- Как една крехка млада жена накара толкова много хора да й повярват и да дадат гласа си за нея? С какво, според Вас, спечелихте жителите на община Сърница?

- Отправям благодарност и признателност към всеки един гражданин, който реши да ми се довери, както в община Сърница, така и в цялата област Пазарджик. Благодаря на всички, които повярваха, че един млад човек може да се справи със задачата да бъде представител в най- висшия държавен орган.  Мисля, че хората повярваха, че един млад човек може да помогне със своите енергия, позитивизъм и амбиции за възстановяването и развитието на страната ни.

- Какво да очакват жителите на община Сърница, а и на цялата област  от Вас?

- След отделянето ни от Велинград като самостоятелна община през 2015 г., избирането ми за народен представител е второто историческо събитие за Сърница. По време на кампанията имах възможността да се срещна с доста от жителите на област Пазарджик. Добрата комуникация с хората ще продължи и занапред.

- Имате опит с европейските проекти. По какви по-интересни проекти сте работила?

- За период на съществуването си от почти 7 години, Община Сърница има над 30 реализирани проекта както с европейски, така и с национални средства. Един от по-интересните е мащабният проект по ОП „Околна среда“ за разработване на споделена визия за Натура 2000 на територията на област Пазарджик и провеждане на информационна кампания сред ученици, собственици на места за настаняване, туристически и екологични сдружения и местния бизнес за формиране на отговорно поведение към природата. Целевите групи бяха запознати с видовете защитени растения на територията на цялата област, като целта на информационната кампания е да създаде мерки за придобиване на възпитание за опазването им.

- Какъв човек е Небие Кабак извън политиката и професионалните  си задължения? Как прекарвате свободното си време?

- Свободното ми време е изцяло посветено на 3-годишната ми дъщеря Зехра. С нея всяка една минута е приключение. Тя е във възраст, в която задава изключително много въпроси, в повечето случаи са доста забавни. Любознателна е и това много ме радва, не спираме да търсим нови образователни игри, да четем приказки и разучаваме всичко от заобикалящия свят, за което едно малко момиченце проявява любопитство.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички