Спорт

Жълто-сини трибуни ще посрещнат съперниците в дома на хебърци

  26.11.2021 06:24             
Жълто-сини трибуни ще посрещнат съперниците в дома на хебърци

ПАЗАРДЖИК. Стартиралият спешен ремонт в зала „Васил Левски” заради мачовете от Шампионската лига по волейбол предвижда и облицовка на седалките, като те ще бъдат като на стадион, но с облегалки, в синьо и жълто – цветовете на представителния „Хебър”. Това обаче ще се случи догодина. Сега феновете на "тигрите" очакват първия домакински мач в групите на най-престижния европейски волей турнир на 16 декември, когато родните шампиони ще посрещнат немския „Фридрихсхафен”. На сайта писахме, че ударно започна реконструкция на залата. Настилката от двете страни на игралното поле се изнася по един метър от двете страни, а първия ред седалки се маха – на тяхно място ще се поставят бюра за журналистите.

„Ще вземем и един метър от бетонния тунел за комуникациите и ще го вкараме по-навътре, за да може да изпълним друго изискване - разстоянието от крайната линия на полето до краката на състезателите, които не са в игра и стоят и почиват, трябва да е 5 метра”, каза по този повод кметът Тодор Попов. Следващата стъпка ще бъде подмяна на вътрешната изолация, подмяна на седалките и ремонт на сервизните помещения, коридорите, залите за съдиите, за да може залата ни да отговаря на европейските високи стандарти.

През последните години бяха извършени няколко ремонта, а в началото на тази година цялостно беше реновиран покривът и фасадата на сградата.

„Хебър“ постигна не само най-големия успех в своята история, но и в историята на клубния волейбол у нас, като стана първия български отбор, който се класира за групите на Шампионската лига във формата с три елиминационни кръга.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ – ЦЕНТЪР. 0877 122 337
Всички