Пазарджик

НУ ”Отец Паисий” и ДКТ ”Константин Величков”са партньори в образованието

  30.11.2021 16:53             
НУ ”Отец Паисий” и ДКТ ”Константин Величков”са партньори в образованието

ПАЗАРДЖИК. Учениците от НУ „Отец Паисий” в областния град днес станаха част от магията на театъра. С вълнение от дългоочакваната среща с актьорите децата се пренесоха в света на приказките, представен от творческия екип: автор Теодора Георгиева, режисьор Любомир Колаксъзов, сценография Невена Георгиева, композитор Христо Намлиев, хореограф Калина Ивайлова. И артистите: Радост Кожухарова, Ростислав Дамянов, Стиляна Маркова, Чавдар Бозаджиев.

Всички познаваме историята за „Красавицата и Звярът“.

Тук тя е представена с една малко по-различна история, вдъхновена от приказката „Хубавка и Чудовището“, по която е заснета добре познатата анимация.

Децата се  запознаха с красивата Луиз, преследваща своите мечти и с непобедимия ловец Силвестър. Срещнаха се  с чармантните мадам Фурние и мосю Пати и със страшния звяр Велиал, копнеещ да бъде обичан.

Тази история за „Красавицата и Звярът“ е приказка за откриването на истинската красота. Всеки един носи в себе си както човека, така и чудовището, но също така притежава и правото на избор как да живее - като звяр или като човек.

„Красавицата и Звярът“ е история, която разказва кое е нещото, което превръща човек в чудовище и кое е това, което превръща чудовището в човек.

Тези съвместни интерактивни уроци с изнесена форма на обучение са част от НП „Съвременна образователна среда“, Модул „Културните институции като образователна среда“, по която програма НУ „Отец Паисий“ Пазарджик има спечелен проект.

В тях учениците се запознават с литературата в действие, както и с нравствени ценности като любов, знание, вярност, приятелство.

И идеята на приказката „Когато намериш някой, който да те заобича, тогава ще бъдеш човек“ дълго остава да бъде коментирана дори и извън завесите на театъра, коментират от НУ „Отец Паисий”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ – ЦЕНТЪР. 0877 122 337
Всички