Пазарджик

НУ ”Отец Паисий” и ДКТ ”Константин Величков”са партньори в образованието

  30.11.2021 16:53             
НУ ”Отец Паисий” и ДКТ ”Константин Величков”са партньори в образованието

ПАЗАРДЖИК. Учениците от НУ „Отец Паисий” в областния град днес станаха част от магията на театъра. С вълнение от дългоочакваната среща с актьорите децата се пренесоха в света на приказките, представен от творческия екип: автор Теодора Георгиева, режисьор Любомир Колаксъзов, сценография Невена Георгиева, композитор Христо Намлиев, хореограф Калина Ивайлова. И артистите: Радост Кожухарова, Ростислав Дамянов, Стиляна Маркова, Чавдар Бозаджиев.

Всички познаваме историята за „Красавицата и Звярът“.

Тук тя е представена с една малко по-различна история, вдъхновена от приказката „Хубавка и Чудовището“, по която е заснета добре познатата анимация.

Децата се  запознаха с красивата Луиз, преследваща своите мечти и с непобедимия ловец Силвестър. Срещнаха се  с чармантните мадам Фурние и мосю Пати и със страшния звяр Велиал, копнеещ да бъде обичан.

Тази история за „Красавицата и Звярът“ е приказка за откриването на истинската красота. Всеки един носи в себе си както човека, така и чудовището, но също така притежава и правото на избор как да живее - като звяр или като човек.

„Красавицата и Звярът“ е история, която разказва кое е нещото, което превръща човек в чудовище и кое е това, което превръща чудовището в човек.

Тези съвместни интерактивни уроци с изнесена форма на обучение са част от НП „Съвременна образователна среда“, Модул „Културните институции като образователна среда“, по която програма НУ „Отец Паисий“ Пазарджик има спечелен проект.

В тях учениците се запознават с литературата в действие, както и с нравствени ценности като любов, знание, вярност, приятелство.

И идеята на приказката „Когато намериш някой, който да те заобича, тогава ще бъдеш човек“ дълго остава да бъде коментирана дори и извън завесите на театъра, коментират от НУ „Отец Паисий”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички